Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

A demarat proiectul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”

Prima paginăŞtiri A demarat proiectul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”
24.11.2017

Ministerul Tineretului și Sportului a lansat vineri, 24 noiembrie 2017, la ora 10,00 la București – Palatul Victoria, proiectul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, care are ca obiectiv ”creșterea gradului de participare activă și sistematică” a copiilor din școli, a tinerilor din licee și universități ”la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale - spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul, contribuind la îmbunătățirea calității vieții”.

Așa cum este formulat, obiectivul este generos! Inițiatorii își propun ca prin aplicarea proiectului să crească ”numărul de elevi și studenți înscriși în cluburile și asociațiile sportive școlare”, să fie promovate activitățile sportive școlare și să fie înființate noi asociații sportive pentru elevi și studenți pe plan local, să fie promovat sportul de masă și de performanță, să fie făcută o mai consistentă informare cu privire la beneficiile practicării sportului și ”implicarea în activități sportive a tinerilor din mediul rural și din comunitățile dezavantajate”.

La nivel local acest proiect se desfășoară prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, unități subordonate ale Ministerului Tineretului și Sportului.

În județul Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, a desfăşurat prima întâlnire din cadrul acestui proiect vineri, 24 noiembrie 2017, de la ora 15,00 la Timișoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara.

La această primă întâlnire, mesajul a fost transmis de foşti sportivi olimpici ai Banatului, care din experienţa lor au trimis învăâătura şi încurajările mai departe, unui public numeros strând la LPS Banatul.

Au vorbit doamna Doina Moț, componentă a echipei naționale de volei a României locul III la Campionatul European și locul IV la Jocurile Olimpice; domnul Luciean Vasilache – component al echipei naționale de handbal a României locul III la Jocurile Olimpice şi Gyula Gallovits - Pentatlon modern participant la Jocurile Olimpice și locul III la Cupa Campionilor Europeni echipe de club. De asemnea un gând bun pentru tinerele generaţii a avut şi Simona Amânar. Gimnastă extraordinară, a obținut 7 medalii olimpice și 10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive. O săritură extrem de dificilă din gimnastică îi poartă astăzi numele, fiind executată în premieră de Simona Amânar la Olimpiada din 2000.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft