Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

UN AN 2017 BUN! Aşteptări mari şi de la 2018. Discuţie cu directorul DJST Timiş, Adrian Tal

Prima paginăŞtiri UN AN 2017 BUN! Aşteptări mari şi de la 2018. Discuţie cu directorul DJST Timiş, Adrian Tal
29.12.2017

Fiecare sfârşit de an înseamnă şi un moment al bilanţului, atunci când se trage linie seadună ce a fost bun şi ce trebuie îmbunătăţit. Ca de obicei, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Adrian Tal, a făcut o scurtă radiografie sportivă a anului 2017, dar a creionat şi principalele proiecte pentru 2018.

... despre concluzii şi aşteptări

„Este deja o obişnuinţă a Direcţiei de Sport şi Tineret a judeţului Timiş să spunem că am avut un an bun, chiar dacă premisele la început nu erau favorabile, dar trăgând linie, acum în luna decembrie, putem spune că am avut parte de un an bun. Prin calendarul sportiv judeţean s-au organizat 97 de competiţii, printre care şi concursuri majore în judeţul Timiş. Luându-le cronologic, începem cu Internaţionalele de badminton ale României, etape de Cupă Mondială la scrimă şi circuit european tot la scrimă, competiţii internaţionale de box, dansuri, etc. Per ansamblu putem spune că am avut un an bun şi din punct de vedere al competiţiilor pe care le-am organizat, dar şi a rezultatelor. Chiar dacă la acest capitol, unii se aşteptau la rezultate mult mai bune, eu spun că am avut rezultate la nivelul aşteptărilor. Am avut şi Balul sportului şi acolo s-a văzut clar ce s-a obţinut. La sporturile neolimpice s-au obţinut distincţii la competiţiile mondiale şi europene, dar şi la sportrile olimpice am avut parte de multe bucurii, atât la seniori, cât şi la juniori. Estera Dobre Tămăduianu a demonstrat că este o sportivă de top şi o certitudine pentru următoarele Jocuri Olimpice, dar şi din spate au venit rezultate bune, Simona Pricob pe locul 3 tot la lupte a arătat că ne putem baza şi pe ea, Andreea Pop a venit şi ea cu rezultate bune la competiţii majore, dar şi tinerele atlete. Pentru 2018 sperăm să ţinem ştacheta sus, şi vom organiza tot în jur de 100 de competiţii prin calendarul sportiv judeţean. Avem semnale că pe lângă competiţiile internaţionale obişnuite, enumerate mai devreme, mai avem în plan organiazarea unui Campionat Mondial şi unul European la dans sportiv. Pe lângă acestea, la anul, la Buenos Aires în Argentina se va organiza Jocurile Olimpice ale Tineretului. Ne propunem să trimitem acolo un sportiv din judeţul Timiş, iar Daniel Popescu de la badminton este foarte aproape să îşi îndeplinească baremul de calificare”.

... despre proiectele viitoare

„O foarte importantă direcţie a noastră pentru anul 2018, vrem să ne-o îndreptăm, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean, sub îndrumarea directă a Consiliului Judeţean Timiş, spre realizarea unei strategii speciale la capitolul educaţie fizică şi sport. Lucrăm deja la această strategie pe care sperăm să o finalizăm cât mai repede, cu poli de dezvoltare in centre rurale. Practic, în colaborare cu profesorii de sport specializaţi din mediul rural vrem să descoperim câţi mai mulţi copii talentaţi şi dornici de a face sport de performanţă. Dacă în Timişoara avem cluburi foarte bune, atât de drept public, cât şi de drept privat, ne dorim să dezvoltăm acest aspect şi în mediul rural.

Programul naţional Campionii României a fost de asemenea unul special pe 2017 şi vrem să-l ducem la un alt nivel şi în 2018. Vrem să mergem cu acest proiect în toate localităţile din Timiş. Aici este vorba despre promovarea sportului începând de la gimnaziu până la facultate. Alături de personalităţi din lumea sportului mergem să transmitem tinerilor mesajul importanţei practicării educaţiei fizice şi a sportului în viaţa de zi cu zi.

(vor urma şi concluzzile anului din punct de vedere ale secţiunii TINERET)

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft