Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Academia BC SCM a dat din nou MVP-ul la prestigiosul camp Kasta

Prima paginăŞtiri Academia BC SCM a dat din nou MVP-ul la prestigiosul camp Kasta
20.07.2018

Șaptesprezece tineri jucători de la Academia de Baschet pentru Timișoara au participat în această lună la o serie din campul Kasta. Tabăra de baschet este una dintre cele mai importante din țara vecină, organizată chiar de Federația Sârbă de specialitate, în localitatea Rudnik.

Copiii și juniorii au la dispoziție toate facilitățile, de la terenuri, săli, piscine, până la cei mai pricepuți antrenori. Anul acesta, sportivii de la academia noastră au participat la seria organizată între 6 și 16 iulie și au câștigat mai multe premii. Cel mai important a fost cel de MVP, cucerit de Robert Schipor, un baschetbalist în vârstă de doar 15 ani. Alți doi sportivi de la Academia de Baschet pentru Timișoara au fost printre remarcați. Igor Chiru și David Hudulin au ieșit vicecampioni în concursul pe echipe 5x5: Igor, în întrecerea juniorilor mari (ani de naștere 2000-2003), iar David în cea a copiilor născuți în 2006 sau mai tineri.

Robert Schipor a început baschetul la șapte ani, cu antrenorul Andrei Vaska, și el fost jucător al clubului nostru. Robert a evoluat sezonul acestaîn echipa U16 de la SCM Timișoara, deși era cu un an sub limita de vârstăa categoriei.

Timișoreanul a fost premiat de una dintre cele mai valoroase baschetbaliste ale Serbiei, Jelena Milovanovic. Aceasta a fost campioană a Europei cu naționala Serbiei, în 2015, participantă la Jocurile Olimpice și a evoluat pentru cluburi din Serbia, Ungaria, Rusia, Turcia și Spania, dar și WNBA, pentru Washington Mystics.

Kasta este cel mai prestigios camp pentru copii și juniori din Serbia, cu o continuitate de două decenii. Din anul primei ediții, 1998, și până astăzi, au fost implicați în taberele Kasta 24.132 de jucători, 579 de cluburi și 872 de antrenori.

Este a treia oară în ultimii patru ani, când un junior de la Academia BC Timișoara devine MVP la Kasta Camp, după Bogdan Penciu, în 2015, și Cristian Mocrițchi, în 2016.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft