Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ, parte a proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT

Prima paginăŞtiri CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ, parte a proiectului național NĂSCUT PENTRU SPORT
03.09.2019

Consiliul Județean Timiș, în calitate de partener principal și Asociația Junior Sport, în calitate de inițiator, vă invită, în data de 4 septembrie ora 15.00, la sediul Consiliului Județean Timiș, la Conferința de Presă de lansare a proiectului „CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ” – parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT”care se va derula în perioada septembrie 2019-iunie 2020 și se va materializa prin:

a)Campania „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!!”;
b)Acțiunea ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” din județul Timiș;
c) Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” județul Timiș - ediția tipărită (minim 5000 de exemplare);
d)Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” județul Timiș -ediția online: www.nascutpentrusport.ro (+facebook & youtube);

În cadrul „CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, se va desfășura o amplă campanie, numită generic „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”, în cadrul căreia vor fi promovați elevii-sportivi din clasele I-VIII din județul Timiș, care au rezultate de excepție, atât la școală, cât și în sport. Acțiunea de identificare a acestor elevi-sportivi va fi realizată cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, partenerul național al Asociației Junior Sport. Poveștile de succes ale acestor elevi merituoși vor fi promovate în Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” - atât ediția tipărită, dedicată exclusiv sportului timișean, cât și în cea online (www.nascutpentrusport.ro), pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, precum și prin partenerii media ai proiectului. Selecția poveștilor de succes ale acestor elevi merituoși se va face în urma scrisorilor primite de la familie, profesori, antrenori, scrisori care vor fi trimise (împreună cu o fotografie) pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com.
Sub titulatura „NĂSCUT PENTRU SPORT”, revista dedicată exclusiv județului Timiș va fi tipărită în format A4, full color, coperți plastifiate lucios și va avea minim 100 de pagini. Această revistă va veni în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, respectiv copiii şi adolescenţii practicanţi sau amatori de sport, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică şi sport de performanţă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac cunoscute marile valori ale sportului, originare din acea parte a țării, dar și a cluburilor sportive de perfomanță locale şi, nu în ultimul rând, o rampa de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. În cuprinsul revistei vor fi promovate legendele sportului din județul Timiș, seniorii și juniorii campioni activi cu performanțe de excepție, cluburile sportive din județul Timiș.
Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” județul Timiș – ediția tipărită va fi distribuită gratuit, în cadrul acțiunii numite generic ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, împreună cu mari campioni din județul Timiș, în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, creând în acest spațiu campanii de promovare a sportului și educației fizice în rândul copiilor, juniorilor și tinerilor. Acești mari campioni vor promova beneficiile educației fizice și sportului în rândul copiilor și vor aduce plus valoare pregătirii profesorilor de sport. Așadar, Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” județul Timiș va oferi o promovare spectaculoasă pentru educația fizică și sport în rândul copiilor și tinerilor, realizată în școli, cu sprijinul și participarea directă a marilor campioni ai României, originari din județul Timiș!
Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” județul Timiș – ediția tipărită va fi editată și tipărită în parteneriat cu mai multe administrații locale din județul Timiș. Până în acest moment, au răspuns invitației noastre primăriile din localitățile: Lugoj, Giroc, Recaș, Jimbolia, Dumbrăvița, Giarmata, Buziaș, Sînandrei, Moșnița, Lovrin, Satchinez, Șag, Jimbolia, Becicherecu Mic, Periam, Tomnatic, Birda, Deta, Gătaia, Biled, Peciu Nou, Săcălaz, Jebel.
Independent de realizarea Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT” județul Timiș – ediția tipărită, pe toată perioada derulării proiectului (septembrie 2019-iunie 2020), se va realiza o promovare online a sportului din județul Timiș, pe formatul online al Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT” - www.nascutpentrusport.ro, pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, dar și pe canalul youtube NĂSCUT PENTRU SPORT.

„CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ” – parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT – proiect național” va avea următorul calendar de desfășurare:
4 septembrie-3 decembrie 2019:
a. Documentarea, editarea și tipărirea Revistei „Născut pentru Sport” județul Timiș;
b. Identificarea și promovarea elevilor-sportivi care au merite deosebite atât la școală, cât și în sport, în cadrul campaniei „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”.
20 ianuarie- 10 iunie 2020:
Acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” din județul Timiș, în care se va distribui Revista „Născut pentru Sport” județul Timiș, va avea loc în școlile din județul Timiș.
4 septembrie 2019-10 iunie 2020:
Promovarea online a sportului și copiilor curezultate deosebite atât la sport cât și la școală din județul Timiș, pe www.nascutpentrusport.ro (+facebook & youtube).
Până în acest moment, la nivel național, Asociația Junior Sport are parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (pentru întreaga activitate), iar la nivel local avem parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și Direcția Județeană de Tineret și Sport Timiș.
Parteneri media (până în prezent): Agerpres, Radio Timișoara și TVR Timișoara.

Mari campioni timișeni, ambasadorii „CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”!

Numeroși campioni timișeni - legende, seniori și juniori - vor fi promovați în Revista „Născut pentru Sport” județul Timiș – ediția tipărită & online, dar aceștia vor transmite și mesajele acestui proiect de educație prin sport, ca ambasadori ai caravanei. Până în acest moment, ambasadorii „CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ” sunt:
- Flavius Biea (box - triplu campion european, campion mondial şi vicecampion mondial la juniori şi la tineret, deţinător de centură IBA intercontinentală în boxul profesionist);
- Sorin Cazacu (powerlifting – deținător a unei salbe de 16 medalii la campionatele mondiale (9 de aur, patru de argint şi trei de bronz), 23 de medalii la campionatele europene (11 de aur, 9 de argint şi trei de bronz), 40 de medalii de campion naţional, 5 Cupe ale României, de două ori campion şi o dată vicecampion la Cupa Dunării; haltere – deținăto de 5 medalii de aur, 33 de argint şi trei de bronz la campionatele naţionale, câştigător de patru ori a Cupei României, deţinător al unui titlu european la masters, a unei medalii de aur, trei de argint şi două de bronz la Campionatele Balcanice, deţinător al celei mai înalte calificări de antrenor în powerlifting - licenţa IPF coach level 2, obținută în Spania, la Murcia, în 2016);
- Alexandru Krepelka (automobilism - deținător de două titluri de campion al României în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, ultimul fiind cucerit chiar la sfârşitul săptămânii trecute, a unui titlu de vicecampion naţional la raliuri la Cupa Dacia debutanţi, de trei titluri de campion naţional la autoslalom, de două titluri de campion naţional la time-attack și de un titlu de campion regional la viteză în coastă, antrenor şi preşedinte la cluburile Krepelka Motorsport Timişoara şi Pro Timiş);
-Adrian Tal – fost director al DJST Timiș și actualmente conducător al CS Universitar Politehnica Timișoara
-Benjamin Wiliam Bodo (scrimă - campion naţional la scrimă la juniori şi tineret, are titluri şi cu echipa sa, CSU Politehnica Timişoara, participant la campionatele mondiale);
- Laurențiu Jurcă (judo - fondatorul clubului de A.C.S. Judo Phoenix);
-Damian Răileanu (lupte - președinte la CS Heracle);
-Adrian Olteanu (lupte - multiplu campion la lupte greco-romane, actualmente arbitru internațional categoria I);
- Petru Brândușan (lupte – antrenor la CSM Timişoara);
-Mario Lătăianu (lupte - elev în clasa a 10-a la Liceul cu Program Sportiv Banatul, campion naţional al cluburilor sportive şcolare şi vicecampion naţional la lupte pe plajă la juniori, rezultate obţinute în acest an, legitimat la CSM Timișoara);
-Cornel Dobîrcău (lupte – antrenor la CSŞ Jimbolia);
-Tabita Dobre (lupte – multiplă campioană legitimată la CSŞ Jimbolia);
-Teodor Moisa (lupte – antrenor la Clubul Sportiv Phoenix Buziaș);
- Alin Fălcușan (kick-boxing și K1 - antrenor la Clubului Knockdown Timișoara);
-Jasmina Ciocoiu (kick-boxing – în pofida vârstei sale de doar 14 ani, este campioană şi vicecampioană mondială la kick-boxing, medaliată cu bronz la Cupa Mondială de kick-boxing WAKO, medaliată cu bronz la Campionatul European de Kempo, dublă campioană naţională la kickboxing, triplă campioană naţională de hand to hand fighting, dublă medaliată cu aur la Cupa României, ocupantă a locului 12 în clasamentul mondial WAKO 2019, câştigătoare a Grand Prix Superfight Sistem);
Iar lista ambasadorilor este abia deschisă...
Cu cât vor fi mai mulți susținători pentru acest proiect, cu atât se va putea genera un interes crescut în rândul celor mici ca să înveţe ce înseamnă cu adevărat performanţa, atât în sport, cât şi în viaţă.

La Conferința de Presă vor fi prezenți: domnul Călin Dobra președinte al Consiliul Județean Timiș, edilii administrațiilor locale partenere, reprezentanți ai partenerilor susținători ai caravanei – Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția pentru Sport și Tineret Timiș, ambasadorii „CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, dar și primii dintre copiii care au fost identificați de comunitățile locale ca având o poveste de succes atât la școală, cât și în sport.

 

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft