Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Competitie europeana de inot in bazinul din Complexul Bega

Prima paginăŞtiri Competitie europeana de inot in bazinul din Complexul Bega
26.11.2019

Sâmbătă, la bazinul acoperit din Zona Circumvalațiunii (25 m, 6 culoare), a avut loc cea de-a unsprezecea ediție a “DKMT Euroregion Endurance Cup”, un concurs de amatori deschis tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani. La această ediție au participat 42 de sportivi, atât afiliați (celor nouă cluburi prezente), cât și individuali, din România și Ungaria.

Au fost acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul fiecărei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală. Trofeul competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup”, a fost acordată echipei cu scorul cel mai mare realizat ca sumă a punctajelor obţinute de membrii săi.

În ceea ce privește rezultatele, clasamentul pe cluburi, în raport cu punctajul obținut, este următorul: 1. CSM Arad 398 p, 2. Masters Timișoara 313 p, 3. Szentesi Delfin ESC 242 p, 4. Reșița 07 194 p, 5. CSM Timișoara 156 p, 6. Iron Swim 98 p, 7. Csongrádi Senior Úszó 70 p, 8. Alergotura 36 p, 9. Tribeach Brasov 26 p.

În raport cu recordurile mondiale actuale, cea mai buna performanță la femei a fost obținută de Éva Virágos (Szentesi Delfin ESC) la proba de 800 m liber, cea mai buna performanță la bărbați fiind obținută de Bogdan Ibănișteanu (Reșița 07) la proba de 100 m mixt.

În raport cu punctajul acumulat prin participarea la mai multe probe pe durata competiției, la individual, trofeul pentru cel mai activ sportiv a fost obținut de către Anita Borbély (Iron Swim), la femei (98 puncte din 10 probe), și Bogdan Ibănișteanu (Reșița 07), la bărbați (90 puncte din 9 probe).

Marele trofeu al competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup” a fost obținut de către CSM Arad.

Pe parcursul competiției au avut loc 200 de starturi individuale, ceea ce înseamnă o medie de circa 5 starturi/persoană, și au fost doborâte recorduri naționale ale Ungariei de către Éva Téli și László Tari.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă, de 25-29 ani, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost Téli Éva, (63 de ani), la femei, respectiv Melkuhn Dezso (81 de ani) la bărbați.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Inot MASTERS Timisoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (Universitatea de Vest din Timişoara) și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft