Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Concurs international de sah pe echipe la Ghiroda

Prima paginăŞtiri Concurs international de sah pe echipe la Ghiroda
17.08.2018

Club Sportiv Comunal Ghiroda si Giarmata Vii organizează în perioada 20-24 august, turneul internațional de șah pentru juniori „Cupa Viitorului Ghiroda”. Concursul este omologat la FIDE (Federația Internațională de Șah).


Acest eveniment va marca și deschiderea secției de șah pentru juniori și seniori în Ghiroda și Giarmata Vii. Turneul se va desfășura pe echipe a câte 4 mese/echipă și este destinat în exclusivitate jucătorilor născuți după data de 1 ianuarie 1998. Și-au anunțat participarea la turneu echipe precum HUN Budapesta, Bulgaria, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, UVT Timișoara, Giroc, Css1 Timișoara, CSC Dudeștii Noi, Mediator Giarmata, Vados Arad, Craiova. „Cupa Viitorului Ghiroda este prima ediție a unei competiții de șah internaționale care își propune să fie unul din turneele cele mai reprezentative la nivel european pentru juniori. Sunt nenumărate competiții de juniori în țară și în străinătate, dar partea de concursuri pe echipe a fost puțin neglijată. Dorim să dezvoltam o tradiție la Ghiroda, să vedem copiii cum cresc, cum se dezvoltă și cum reușesc să construiască împreună ceva, cum se responsabilizează, practicând acest sport minunat. Ghiroda va alinia pentru această ediție o echipă din care vor face parte jucători din loturile naționale de juniori, legitimați la club, sau chiar din Ghiroda”, spune Dombi Rudolf, arbitru international.

Clubul Sportiv Ghiroda si Giarmata Vii funționează, din această lună, în subordinea Primăriei Ghiroda. „Avem planuri frumoase pentru copii, ne propunem să le oferim o pregătire sportivă de elită, să participăm la competiții sportive și la campionate naționale și internaționale. Ne vom desfășura activitatea pe următoarele secții sportive: atletism, arte marțiale, baschet, box, culturism, gimnastică, fotbal, handbal, judo, șah, tenis de câmp, tenis de masă, volei, dans sportiv, motociclism, înot, arte marțiale, urmând a fi adăugate încă două secții: arte mațiale de contact și badminton. Unele secții se adresează și seniorilor”, a spus Marius Poclid, directorul CSC Ghiroda.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft