Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Cupa Poli, gata de start

Prima paginăŞtiri Cupa Poli, gata de start
24.08.2018

Traditie! Turneul de handbal masculin Cupa Poli, de cele mai multe ori internațional, reprezintă una dintre cele mai longevive competiții cu caracter amical ce se desfășoară în handbalul de la noi. De cinci decenii acest turneu a fost aproape an de an prilejul de verificare a forțelor pentru sezonul oficial ce avea să înceapă în toamnă pentru handbaliștii alb-violeți în compania unor din țară și străinătate.

Prima ediție, din anul 1968, le-a avut ca invitate pe Tehnometal Timișoara (era practic echipa a doua a clubului alb-violet), MP Stockholm și selecționata Berlinului de Vest. Cea mai valoroasă ediție a fost incontestabil cea din 2007, când Politehnica a aniversat 60 de ani de la înființare; au venit atunci trei echipe de Liga Campionilor – Portland San Antonio, Pick Szeged și Partizan Belgrad. Aducerea spaniolilor a reprezentat un mare eveniment, întrucât la acea vreme gruparea din Pamplona era o super-putere a handbalului continental. Ediția din 2007 a rezervat meciuri și juniorilor, lucru care s-a mai petrecut în câteva rânduri, iar de anul trecut se dorește a fi permanent.

Programul turneului din 2018 cuprinde, precum precedentul, cele două categorii de vârstă; ambele competiții se desfășoară sub forma unor semifinale, în urma cărora se vor stabili finalele mici, respectiv mari. La seniori, se joacă în două zile, vineri și sâmbătă, iar la juniori într-o singură zi – sâmbătă. Toate meciurile au loc la sala ”Constantin Jude”.

CUPA POLI JUNIOR

Sâmbătă, 25 august:

9,45: SCM Politehnica – Mako KC (Ungaria)

11,00: CSM Școlar Reșița – ACS Alpha Oradea

13,00: Finala mică

14,30: Finala mare

CUPA POLITEHNICA SENIOR

Vineri, 24 august:

Ora 17,00: SCM Politehnica Timișoara – Universitatea Cluj

Ora 19,00: Minaur Baia Mare – Metaloplastika Sabac (Serbia)

Sâmbătă, 25 august:

Ora 17,00: Finala mică

Ora 19,00: Finala mare

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft