Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

DJST, după un an 2018 istoric, pe plus şi înainte de un 2019 cu speranţă, dar şi incertitudine

Prima paginăŞtiri DJST, după un an 2018 istoric, pe plus şi înainte de un 2019 cu speranţă, dar şi incertitudine
01.01.2019

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Timiş a traversat un an 2018 solicitant, cu peste 100 de competiţii desfăşurate, cu multe proiecte de tineret duse la sfârşit, cu rezultate sportive bune, dar şi cu un an terminat pe plus, din punct de vedere financiar. Nu toate au fost perfecte, există întotdeauna loc de mai bine, dar se speră în menţinerea trendului ascendent, chiar dacă 2019 poate fi un an imprevizibil, şi când spunem aceasta ne gândim la faptul ca Direcţiile judeţene din ţară pot trece de la Minister în subordinea Consiilor judeţene. Despre toate acestea a vorbit Adrian Tal, directorul DJST Timiş.

„Anul 2018 pentru Direcţie a fost unul, per ansamblu, bun, spre foarte bun, cu un plus pentru compartimentul Tabere, acolo unde am avut un grad de ocupare istoric, pot spune, după ce au fost scose din folosinţă cele 3 tabere Poeni Sat, Bogda şi Herneacova, cu cele două tabere care le avem deschise, Poeni Strâmbu şi Chevereş a fost un an istoric ca grad de ocupare şi venituri pentru instituţie. Şi compartimentul de Tineret s-a mişcat bine, şi-a atins obiectivele, programele propuse au fost realizate, cu un minus cu Concursul Local de Proiecte, unde o organizaţie de tineret nu a reuşit să ducă la bun sfârşit proiectul pe care l-a despus spre finanţare la instituţia noastră. Ca un lucru bun la acest minus a fost ca la sfârşitul anului, am reuşit să mergem la un Centru de copii, situat pe strada Dămşescu unde am făcut cadouri micuţilor de acolo, care merită o viaţă mai bună”.

Speranţe olimpice

La capitolul sport, s-au înregistrat rezultate pozitive, s-au schimbat liderii, dar per total, rezultatele obţinute fac ca DJST să se gândească pozitiv spre Tokyo. „Ne-am atins obiectivele şi la compartimentul Sport, am organizat acum pe final de an şi Gala Sportului, cu secţiunile aferente, sportivii olimpici, neolimpici, echipe, colaboratări, parteneri, etc. În mare am reuşit să organizăm şi în 2018 competiţii de anvergură, care le-am organizat şi în trecut, dar avem un minus, deoarece nu s-a mai desfăşurat Cupa Mondială la scrimă şi Internaţionalele de badminton, ne pare rău, dar aceasta a fost situaţia. Am avut în schimb competiţii bune, europene şi mondiale, de dans, scrimă pentru copii şi altele. La sportivi, îl avem pe Laurenţiu Danciu, care anul trecut a fost pe 5, acum după un an excelent este pe primul loc. Îl avem pe podium şi pe Ivan Guidea de la Lugoj şi sperăm ca amândoi să ajungă la Tokyo şi de ce nu, să aducă o medalie Timişului care lipseşte de la Camelia Macoviciuc din 1996. Avem însă şi alte speranţe, la atletism şi mai ales la canotaj, acolo unde sportivii de la această disciplină s-au comportat extraordinar şi oarecum au dat şi o palmă morală celor care le-au îngrădit activitatea pe canalul Bega. Autorităţile au considerat că a fost mai important proiectul Bega canal navigabil, decât Bega canal pentru sportivi. Totuşi am găsit înţelegere la Căpitănie şi la autorităţi, ca sportivii să continue să se pregătească în condiţii bune”.

2019, an complicat

„Se vorbeşte mult despre descentralizare, de ani buni, se preconiza că vom trece de la 1 ianuarie la Consiliul Judeţean. Prognozele spun că există această posibilitate de la mijlocanul anului. Există din acest punct de vedere o stare generală de confuzie, dar noi sperăm ca activitatea sportivă să nu aibă de suferit, aceasta este şi marea noastră dorinţă. Noi suntem pregătiţi să organizăm competiţii de înalt nivel şi în continuare, în orice condiţii. De regulă an de an, avem cam 100-120 de competiţii, ne dorim şi un buget pe măsură să ducem la capăt acest an importrant cu atât mai mult cu cât este preolimpic”, a spus Adrian Tal.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft