Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Doliu in Lugoj pentru maratonistul Vasile Stoica

Prima paginăŞtiri Doliu in Lugoj pentru maratonistul Vasile Stoica
25.07.2019

Unul dintre cei mai cunoscuti sportivi din Timis, care a batut in lung si-n lat planeta in scaun cu rotile, s-a stins din viata miercuri. Vasile Stoica, la doar 49 de ani, a murit in urma unui infarct in casa lui din Lugoj, dupa ce cazuse intr-o teribila depresie, noteaza presa lugojeana.

Neinfricat, sportivul si-a dedicat viata competitiilor dedicate persoanelor cu dizabilitati si unor cauze nobile.

Cetățean de Onoare al Lugojului și ambasador al României și municipiului de pe Timiș, acesta a parcurs întreaga lume, ajutat de brațele puternice și scaunul său.

A ajuns la cercul polar, dar și în zonele de desert ale Americii. A străbătut întreaga Europă și are un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un fotoliu rulant în 24 de ore. În 2001, Vasile Stoica a parcurs în fix o zi 132 de km, în California, la College of the Canyons.

El are cel puțin şase turnee mari în care a parcurs nu mai puţin de 70.000 de kilometri în fotoliul rulant. Membru al Clubului Sportiv al Handicapaților Fizic “Maraton '93” Lugoj a fost multiplu medaliat la competițiile interne și internaționale la care a participat, ultimele primindu-le chiar la sfârșitul săptămânii, la Cupa “Ana Lugojana”, un loc unu la aruncarea greutății, un loc doi la tenis de masă, un loc doi la alergare 100 de metri și un loc trei la suliță.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft