Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Doua partide pentru trofeu! Poli Timisoara vrea Cupa la handbal

Prima paginăŞtiri Doua partide pentru trofeu! Poli Timisoara vrea Cupa la handbal
15.03.2018

Handbaliștii bănăţeni de la SCM Poli se antrenează deja la Constanța cu gândul realizării unui rezultat de scris în istoria clubului! O semifinală câștigată cu Minaur Baia Mare i-ar apropia foarte mult pe alb-violeți de o nouă participare europeană, asemeni celei de pe urma medaliilor de bronz din 2016.

Indisponibilitățile lotului sunt pivotul Leonard Ștefan, care are varicelă și extrema stânga Denis Neamțu, cu probleme medicale mai vechi.

Antrenorul secund al bănățenilor, Attila Horvath, a vorbit înainte de plecare, despre tot acest context favorabil în care se află handbaliștii Politehnicii: ”Din fericire pentru noi, suntem la mică distanță de un trofeu, o performanță ce nu s-a realizat de foarte mult timp la acest club. Sperăm să fim concentrați la meciul cu Baia Mare, să ne depășim adversarul și să jucăm o finală. Echipa este pe val, în ciuda faptului că anul 2018 a început pentru noi cu trei îngrângeri acasă, lucru care nu s-a întâmplat deloc în ultimii trei ani, la Timișoara. E bine că ne-am revenit și sper să arătăm formă maximă la Constanța și să realizăm ceva memorabil pentru acest club. Jocurile din Cupa României sunt diferite de cele din campionat, deoarece implicarea fiecăruia e mult mai mare; drumul spre o mare performanță e foarte scurt și trebuie exploatat corespunzător. Implicarea și motivarea în aceste partide vor fi extraordinar de mari”, a mai spus Horvath.

Portarul Adam Savic a spus că lucrurile trebuie luate pas cu pas, atunci când a fost chestionat dacă Timișoara are șanse să cucerească trofeul. ”Deocamdată ne gândim doar la meciul cu Baia Mare, care s-a întărit în ultimele săptămâni. Noi trebuie să câștigăm în modul în care am făcut-o în cele mai recente meciuri de campionat. Am câștigat în încredere prin prestațiile defensive la Focșani și cu Turda. Aceste jocuri se câștigă și mental și fizic, trebuie să ne dedicăm cu toată forța noastră” a spus Savic, care a mai trăit experiența unor jocuri de Cupă câștigate în Bosnia Herțegovina, țara natală.

SCM Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare se întâlnesc sâmbătă, de la ora 12,30, în prima semifinală din Cupa României. Arbitri au fost desemnați Bogdan Stark și Romeo Ștefan, iar observator FRH, Viorel Dobre. Meciurile pot fi urmărite și la televizor, fiind transmise de canalele Telekom Sport și Digisport.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft