Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

E posibil sa nu avem Jocuri Olimpice in acest an

Prima paginăŞtiri E posibil sa nu avem Jocuri Olimpice in acest an
23.03.2020

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo "ar putea deveni inevitabilă", a recunoscut luni, pentru prima oară, premierul japonez Shinzo Abe. Și responsabilii Comitetului olimpic australian au estimat că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor putea loc în această vară, aşa cum este programat, îndemnându-şi sportivii să se pregătească pentru 2021, informează AFP, preluată de Agerpres.

Abe, care a vorbit în faţa Parlamentului japonez, a asigurat că ţara sa este în continuare angajată să organizeze JO 2020 în cele mai bune condiţii, însă "dacă acest lucru va deveni dificil, ţinând cont cu prioritate de sportivi", decizia unei amânări "ar putea deveni inevitabilă".

În ciuda răspândirii neîncetate a pandemiei de coronavirus în lume şi a preocupărilor tot mai mari legate de desfăşurarea Olimpiadei de la Tokyo, Shinzo Abe nu a mai evocat niciodată până acum, în mod oficial, această posibilitate.

Schimbarea sa de poziţie vine după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a lăsat la rândul său, duminică, să se întrevadă posibilitatea unei amânări a evenimentului, oferindu-şi un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie în acest sens, împreună cu toţi partenerii săi.

"Anularea nu figurează însă printre posibilităţi", a subliniat luni Shinzo Abe, după ce preşedintele CIO, Thomas Bach declarase anterior că anularea JO 2020 "nu se află pe ordinea de zi", pentru că acest lucru "ar distruge visul olimpic".

Pentru un număr tot mai important de sportivi şi de federaţii sportive naţionale, în timp ce marea majoritate a competiţiilor sunt suspendate în întreaga lume, nu mai este timp de tergiversări în privinţa desfăşurării celui mai mare eveniment sportiv mondial.

Cereri de amânare au fost făcute până acum în mod dispersat în lumea sportului, însă sunt tot mai insistente cu fiecare zi care trece din partea sportivilor şi a instanţelor naţionale.

Pandemia de coronavirus constrânge în prezent aproape un miliard de persoane din întreaga lume să rămână la casele lor, majoritatea făcând obiectul unor măsuri drastice de izolare.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft