Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Egal intr-un joc in care banatenii meritau chiar victoria

Prima paginăŞtiri Egal intr-un joc in care banatenii meritau chiar victoria
10.02.2020

Egal dramatic pe terenul campioanei, Dinamo - Poli 23-23 in etapa a 17-a a Ligii Nationale de handbal masculin, intr-un meci in care banatenii au condus 90 la suta din meci.

O primă repriză foarte bună a violeților, pe terenul campioanei! Apărarea a avut un rol esențial, atât pe semicercul propriu cât și prin intervențiile portarului Babasafari, care a și marcat din poartă în poartă. SCM Poli a avut un avans maxim de 5 goluri, scor 8-3 în min 22. Dinamo nu a înscris vreme de 12 minute în mijlocul primei părți.

În repriza a doua, Dinamo s-a apropiat la un gol diferență, dat Timișoara a rezistat cu acel avantaj minim până cu două minute înainte de final. Egalarea a venit la 23-23, iar în ultimele 120 de secunde niciuna dintre echipe nu a mai marcat. Fenici a tras echipa după el, iar în poartă Tcaciuc a scos câteva mingi în momente foarte importante. Pentru Dinamo, portarul Saeid a apărat cinci aruncări de la 7 metri în repriza a doua.

Marcatorii Politehnicii în acest meci au fost Fenici 5, Milosevic 5, Șomlea 5, Marjanovic 3, Baican 2, Cîmpan 2, Babasafari 1. La Dinamo, Asoltanei a marcat de 7 ori (6 goluri din aruncări de la 7 metri), iar Nantes Campos de 5 ori.

Antrenorul Pero Milosevic a stat în spatele băncii tehnice, la remiza cu Dinamo, din cauza faptului că a avut viza medicală depășită și nu a dorit să riște pierderea meciului. Tehnicianul muntenegrean a avut cuvinte de apreciere la adresa jucătorilor alb-violeți și a adăugat că și-ar fi dorit ca echipa să se întoarcă acasă cu toate punctele: ”Pot spune că am fi meritat chiar victorie, pentru că tot timpul am fost în avantaj și am jucat bine. Defensiva noastră contra celor de la Dinamo a funcționat perfect și pentru al treilea an la rând plecăm neînvinși de pe terenul lor. Nu e ușor să joci cu doar trei oameni în prima linie a apărării, cum a fost cazul lui Fenici, Milosevic și Baican; am fi avut nevoie de mai mulți băieți, așa cum am făcut anul trecut. Când însumăm toate aspectele, inclusiv ultima fază din care puteam să înscriem, cred că puteam să și câștigăm, așa cum am fi meritat să câștigăm și la Minaur ori cu Turda acasă. Îmi felicit jucătorii pentru lupta pe care au arătat-o! Am primit doar opt goluri în prima repriză contra unei echipe puternice de Liga Campionilor, iar asta spune multe. Avem un sistem fenomenal de apărare, dar din păcate nu-l putem folosi permanent pentru că nu avem jucători la schimb. Trebuie remarcat și atacul în meciul de azi, chiar dacă au fost unele minusuri în anumite momente.”

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft