Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Egal la debut! Poli si Potaissa au oferit un adevarat derby la handbal

Prima paginăŞtiri Egal la debut! Poli si Potaissa au oferit un adevarat derby la handbal
13.09.2018

Spectacol in Liga Zimbrilor cu Poli si Potaissa in prim plan. meciul se pare insa ca a fost decis de o greseala de arbitraj impotriva Timisoarei...

În prima etapă din noul campionat, SCM POLITEHNICA - POTAISSA TURDA 26-26 final, după 12-17 la pauză. Multe mingi pe faza ofensivă a violeților au fost pierdute din cauza unor greșeli, iar Turda a punctat pe contraatac, realizând o diferență maximă de 6 goluri în primele 30 de minute. Irimuș, în poarta ardelenilor, a avut 6 intervenții între care și o aruncare de la 7 metri apărată. Repriza a doua a arătat diametral opus, cu Timișoara foarte concentrată și motivată în apărare și mult mai precisă în atac, unde Dragas a completat finalizările lui Sadoveac.

O fază controversată s-a petrecut în min 56, când Rotaru a aruncat la poartă, mingea a lovit bara și apoi a atins parchetul, în opinia arbitrilor după linia porții. A fost golul egalizator de 26-26, la o minge care dacă se va vedea pe reluări că nu a trecut în întregime dincolo de linie reprezintă o nedreptate încă din prima etapă a sezonului. Totusi, Poli a avut ultimul atac si putea inchide meciul cu o victorie, dar Irimus a respins in extremis.

Marcatorii Politehnicii au fost: Sadoveac 11, Dragas 10, Marjanovic 2, Fenici 1, Milosevic 1, Pribanic 1, iar la Turda Thalmaier 5, Talas 5, Rotaru 4, Cîntec 3, Pavel 3, Lazăr 3, Ghiță 2, Szoke 1.

DECLARAȚII DUPĂ MECIUL POLI - TURDA 26-26

PERO MILOSEVIC (antrenor SCM Politehnica):
”Nu am început bine nici în apărare, nici în poartă, iar asta ne-a indus o stare de frică. Turda a fost mult mai bună până la pauză. S-au adăugat și unele decizii ale acestor arbitri, care sunt touși internaționali și unii dintre cei mai buni din România... În primul rând, noi nu am arătat bine în prima parte; în cea de-a doua am schimbat sistemul de apărare, am evoluat mult mai bine în atac și puțin câte puțin am câștigat încredere, am recuperat și la final chiar am avut ocazia să câștigăm. A fost și acea fază discutabilă, la golul lor de 26-26, noi credem că nu a fost gol, arbitrii spun că da. Dacă se va vedea la reulări că nu a fost gol, atunci putem vorbi de o eroare foarte gravă și nu e prima dată când i se întâmplă Timișoarei în Liga Națională.
Mă bucură caracterul jucătorilor din repriza a doua și modul cum au luptat, chiar dacă n-am avut șansă să încheiem învingători.”

HORAȚIU GAL (antrenor Potaissa Turda):
”Pot spune că mă mulțumește egalul pe terenul uneia dintre echipele care se bate la podium. A fost altă față a Potaissei, pentru că am fost mai concentrați decât cu alte prilejuri când eram mai bine situați decât voi cu mai multe puncte.
După o repriză foarte bună a noastră, au venit accidentările lui Zacaciurin și a lui Ghiță și am rămas mai puțin periculoși pe partea dreaptă; au apărut greșelile noastre și revenirea Politehnicii. Eu zic că e un rezultat echitabil. La golul cu nr 26, eu am văzut că a fost gol; nimeni nu poate vedea decât de pe tușă, unde a fost arbitrul. Dacă ar fi fost o cameră în locul respectiv s-ar fi putut vedea de acolo, altfel discuțiile sunt inutile.”

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft