Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Federația Română de Gimnastică a lansat programul de selecție Hai cu noi în țara campionilor

Prima paginăŞtiri Federația Română de Gimnastică a lansat programul de selecție Hai cu noi în țara campionilor
06.12.2017

Federația Română de Gimnastică (FRG) a lansat în cadrul unui eveniment organizat, marți seara, programul național dedicat copiilor "Hai cu noi în țara campionilor", care are ca principal scop mărirea bazei de selecție pentru loturile naționale.

Proiectul se va desfășura în perioada 2018-2022 și vizează gimnastica artistică feminină și masculină, precum și gimnastica aerobică. FRG urmărește realizarea unei selecții corecte la nivelul eșaloanelor de la bază, perfecționarea și evaluarea continuă a antrenorilor și reorganizarea în teritoriu a activității prin gruparea în centre regionale a sportivilor selecționați.

Programul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, cu calități fizice și psihice care îi recomandă ca viitori performeri. Rezultatele așteptate de conducerea FRG în urma acestui program sunt selecționarea unui grup de 200 de copii, creșterea nivelului tehnic, obținerea de medalii și asigurarea unor generații valoroase de gimnaste și gimnaști începând cu ciclul olimpic 2024.

Președinta Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, marți seara, că toți cei implicați în gimnastică trebuie să facă un efort pentru a găsi copii care doresc să facă performanță. "Avem exemplul unui proiect care a dat roade și mă refer aici la "Țară, țară vrem campioane". De aceea pornim acest nou proiect pentru că îmi doresc să nu ne mai plângem că nu mai sunt copii în sălile de gimnastică sau că nu mai există gimnaști pe care să ne putem baza la competițiile majore. Toți trebuie să ne dăm silința, de la staff-ul tehnic până la conducerea federației, pentru a găsi acești copii care doresc să facă performanță în gimnastică și să își asume anumite sacrificii. Pentru că noi, românii, nu am uitat să facem gimnastică și nici nu ne-am pierdut talentul la gimnastică", a spus Răducan.

La evenimentul de lansare a programul național "Hai cu noi în țara campionilor" au participat numeroase personalități și foști sportivi precum Octavian Bellu, Mariana Bitang, Adrian Stoica, Nicolae Forminte, Marcela Fumea, Sandra Izbașa și Monica Roșu.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft