Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Flavius Biea a fost distribuit în main-event-ul primei gale de box profesionist organizată la Arad

Prima paginăŞtiri Flavius Biea a fost distribuit în main-event-ul primei gale de box profesionist organizată la Arad
31.07.2018

Pugilistul timişorean a semnat sâmbătă contractul ce-l include pe lista de meciuri a evenimentului "Noaptea Campionilor", programat să se desfăşoare în data de 3 noiembrie în organizarea celor de la Ruben Stoia Boxing Club.În cel mult trei săptămâni el îşi va afla adversarul.

În prima jumătate a acestui an, Biea a urcat de două ori în ring, la Oradea şi la Varpalota (Ungaria), de fiecare dată având mâna ridicată la final.

Sportivul în vârstă de 28 de ani, cu un palmares de 15 meciuri la profesionişti (14 victorii şi o singură înfrângere), îşi mai doreşte un meci în 2018, preferabil la Timişoara.

"Până la evenimentul de la Arad vreau să organizez o gală la Timişoara în ultima săptămână din septembrie ori în primul weekend din octombrie. Alegerea datei va fi făcută şi în funcţie de disponibilitatea sălii <<Constantin Jude>>. Vrem să începem cât mai repede promovarea galei de la Timişoara, pe care o voi organiza împreună cu unchiul meu, Gheorghe Biea. În cadrul acestui eveniment ne-am propus să trecem alţi doi sportivi timişoreni la profesionism. Meciurile vor fi apropiate, dar trebuie să boxez cât mai mult. Mai am o variantă în 15 septembrie într-o gală organizată de promotorul Felix Racz la Budapesta. Prezenţa mea în Ungaria depinde de concretizarea galei de la Timişoara. Dacă va fi totul bine, mă voi antrena pe plan local, altfel voi pleca în Anglia pentru două-trei săptămâni de sparring-uri sau poate că mi se va ivi ocazia şi mie, aşa cum li s-a întâmplat colegilor mei Bogdan Dinu şi Viorel Simion, să merg în pregătire la Las Vegas", a declarat Flavius Biea.

El şi-a făcut planuri şi pentru 2019. "După aceste două meciuri vom încerca să organizăm un al treilea, pentru titlu, la Timişoara. I-aş mai face o ofertă lui Valentyn Golovko (n.r. - ucraineanul l-a învins pe Flavius Biea în data de 8 decembrie pentru centura continentală în versiunea WBA) în vederea disputării unui nou meci. Ar fi bine dacă ar accepta, însă dacă nu o va face voi boxa cu altcineva. În rest, colaborarea cu domnul Sorin Florea decurge foarte bine, avem meciuri şi asta ne ţine în formă pentru a boxa la cel mai înalt nivel. Şi cu antrenorii mei am o colaborare foarte bună, mai ales cu cel mai nou membru al echipei mele, preparatorul fizic Sorin Sărăndan, cu care am început să mă antrenez în 2018 şi până în prezent a fost un an reuşit. O fundaţie a parcursului meu în box o are unchiul meu, Gheorghe Biea, cu care mă înţeleg foarte bine. Am decis împreună să ajung să mă bat la cel mai înalt nivel. Bineînţeles, şi Ştefan Mercea este alături de mine, am o colaborare foarte bună cu el, la fel şi cu Florin Noje, care mi-a stat în colţ la ultimele două meciuri", a mai spus Flavius Biea.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft