Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Flavius Biea, cantonament de două săptămâni în Spania

Prima paginăŞtiri Flavius Biea, cantonament de două săptămâni în Spania
26.03.2018

În aşteptarea unui răspuns de la ucraineanul Valentyn Golovko în vederea disputării revanşei pentru titlul continental WBA, Flavius Biea (12 victorii şi o singură înfrângere la profesionişti) se pregăteşte pentru un meci de palmares ce va avea loc în 13 aprilie, la Oradea, împotriva unui boxer din Georgia.

Pugilistul timişorean în vârstă de 28 de ani va pleca duminică într-un stagiu de 14 zile la Bilbao, în Spania, unde are programate şase sparring-uri cu Kerman Lejarraga, un localnic aflat pe locul al 24-lea în clasamentul mondial.

"Pregătirea decurge foarte bine, am un staff bun, am decis să mă pregătesc pentru meciul de la Oradea cu antrenorul Florin Noje şi cu preparatorul fizic Sorin Sărăndan. Toate lucrurile merg bine, suntem în grafic. Duminică voi pleca într-un stagiu de pregătire în Spania, la Bilbao, unde voi face câteva sparring-uri cu Kerman Lejarraga, ocupantul poziţiei a 24-a în lume la categoria mea de greutate. Voi avea ocazia să-mi văd adevărata valoare după meciul pierdut în luna decembrie. Voi lucra cu un boxer de top, voi afla unde mă aflu. Două săptămâni va dura cantonamentul de la Bilbao, iar acolo am programate face şase sparring-uri. Voi sta în Spania până în 7 aprilie, apoi mă voi întoarce acasă pentru a fi alături de familie de Paşti, iar în 13 aprilie voi urca în ring. În momentul de faţă mă concentrez doar pentru acest meci de la Oradea. Am vorbit cu promoterul Sorin Florea, care a rămas alături de mine şi mă susţine în continuare în tot ceea ce fac, şi am stabilit împreună că după acest meci vom avea suficient timp la dispoziţie, două-trei luni, pentru a pregăti o nouă gală. Sper că aceasta va fi la Timişoara şi că va fi din nou pentru titlu. Ucraineanul Golovko este obligat să accepte revanşa, vreau să boxez cu el la mine acasă. I-am trimis oferta în urmă cu două săptămâni, dar nu am primit încă un răspuns de la el. Dacă va rămâne vacantă centura, mă voi bate pentru ea cu un alt pugilist. La Oradea voi avea un meci de palmares cu un boxer georgian pe care îl tratez foarte serios. Are foarte multe KO-uri, 26 de victorii, dintre care 16 au fost înainte de limită. Are şi 11 înfrângeri, dar cu boxeri puternici. Acum sunt undeva la 70 la sută din potenţialul meu fizic, mă pregătesc pentru opt runde, nu pentru 12", a declarat Flavius Biea.

El s-a pregătit pentru meciul de la Oradea în sala pe care a deschis-o recent în comuna Giroc, unde îi invită pe toţi cei care doresc să facă mişcare.

Proiectul Flavius Biea Boxing Academy este unul deschis împreună cu soţia sa, Roxana Biea, cei doi căutând noi talente pentru a le facilita trecerea la boxul profesionist.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft