Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Fortuna a spart gheata si s-a impus pentru prima data, cand era mai important, pe terenul Heniului

Prima paginăŞtiri Fortuna a spart gheata si s-a impus pentru prima data, cand era mai important, pe terenul Heniului
06.11.2019

Etapa 8 a Ligii I a adus pentru Fortuna Becicherecu Mic prima victorie pe terenul echipei Heniu Prundu Bârgăului, după ce sezonul trecut timisencele au pierdut aici în retur și în play-off. Fără Dumitrița Prisăcari, suspendată după cartonașul roșu primit etapa trecută, Maria Neacșu (absentă din motive personale) și accidentatele Adina Rognean, Denisa Hațegan și Cristina Sucilă, echipa s-a prezentat foarte bine și a reușit să spargă gheața pe terenul Heniului cu o victorie la scor de neprezentare, 0-3!

Prima repriză a fost una mai echilibrată, singura ocazie clară de gol aparținându-i Biancăi Ienovan, care a șutat însă slab spre poarta apărată de Salamon Szidonia. Repriza a doua a aparținut total Fortunei, introducerea Alexandrei Lunca la pauză aducând un plus în faza ofensivă. După o pătrundere a Claudiei Bistrian și o reluare spre poartă a Larisei Grigore, Bianca Ienovan a deschis scorul în minutul 49. Au urmat apoi faze periculoase, șuturi de la distanță, însă mingea a refuzat să intre în poarta gazdelor. Cea mai periculoasă fază a Heniului a venit după o ieșire greșită a Cosminei Roșu, însă nu a reușit egalarea, balonul trecând peste poarta noastră.

Liniștea a venit abia spre finalul partidei, când în minutul 87 a pornit o fază din apărarea vizitatoarelor. Atunci, căpitanul Cristina Codrescu i-a pasat Claudiei Bistrian, aceasta în fața careului către Mariana Voinea, care a săltat balonul peste apărarea adversă, Alexandra Lunca reluând lejer pe lângă portar. La ultima fază de joc, Nicoleta Deca a executat o lovitură liberă, iar scorul de 3-0 a fost stabilit de Mariana Voinea după ce a urmărit balonul bâlbâit de apărarea Heniului.

Cu această victorie, Fortuna Becicherecu Mic rămâne pe locul 2 cu 21 de puncte, la unul în spatele liderului Olimpia Cluj și la 4 distanță de locul trei ocupat de Universitatea Galați, adversara din etapa următoare, care se va disputa pe 17 noiembrie. Pentru Fortuna urmează meciul din șaisprezecimile Cupei României, contra United Bihor, programat pentru data de 8 noiembrie.

Fortuna Becicherecu Mic: 12. Cosmina Roșu – 4. Sabina Scurtu, 18. Florina Abrudan, 10. Cristina Codrescu, 6. Denisa Heisu (17. Rebeca Pavel), 16. Bianca Ienovan, 5. Deca Nicoleta, 8. Cristina Costa, 7. Claudia Bistrian, 11. Larisa Grigore (19. Mariana Voinea), 20. Teodora Țirtea (14. Alexandra Lunca).

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft