Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

In Timisoara, HANDBALUL ARE VIITOR

Prima paginăŞtiri In Timisoara, HANDBALUL ARE VIITOR
20.11.2018

Așa se intitulează noul proiect prin care doi reprezentanți ai mediului privat din cadrul clubului SCM Politehnica Timișoara își propun să atragă resurse umane și materiale pentru susținerea handbalului timișean și pentru obținerea de performanțe în mod constant la nivelurile de juniori și seniori.

Inițiatorii sunt Ioan Silviu Doboși (manager al firmelor Dosetimpex și Demark) și Sorin Șipoș (finanțator al Academiei de Handbal Timișoara). Cei doi își doresc ca acest proiect să fie dezvoltat împreună cu alți oameni din mediul privat astfel încât să atragă fondurile necesare activității competiționale.

Ioan Silviu Doboşi: "Dorim crearea unui cadru cu adevărat privat, care să vină alături de handbal. Titlul proiectului a fost inspirat dintr-o declaraţiie a antrenorului Pero Milosevic. Mi se pare că viitorul se clădeşte pe tradiţia pe care o avem la Timişoara şi pe situaţia actuală. Ne dorim ca la toate nivelurile, de seniori şi juniori, performanţa să devină continuă.
Demersul nostru vine în contextul rezultatelor bune din ediţia trecută de campionat, cu finala Cupei României jucată de seniori şi cu intrarea între primele patru echipe din ţară la juniori III. Dorim completare a finanţării din fonduri publice cu 10% până la 20% din totalul bugetului într-o disciplină sportivă considerată "sport naţional" de Federaţia Română de Handbal. Tot din mediul privat dorim să sprijinim viitorul Centru Olimpic de Excelenţă, care îşi va începe activitatea luna viitoare la Timişoara, cu 14 jucători locali din totalul de 18.
Ne-am dori crearea unui ONG sau a unei fundaţii, care să adune aceşti bani şi să-i folosească pentru ceea ce am amintit anterior. Avem modele din Germania, Franţa sau Ungaria, dar cred vom tinde spre modelul francez sau maghiar, cu crearea unei fundaţii."

Sorin Şipoş: "Handbalul e o parte importantă a comunităţii nostre, sunt foarte multe lucruri de făcut, iar handbalul european din ziua de azi începe de la baby-handball până la seniori. Avem foarte multe proiecte, pe care dorim să le derulăm începând cu handbalul în şcoli; un prim proiect l-am făcut cu Colegiul Bănăţean, unde cu ajutorul celor de la Decathlon am dotat terenurile şi la orele de sport se practică handbalul. E nevoie de o coagulare a celor care iubesc acest sport; de asta suntem aici, să facem un apel pentru concretizarea acestor forţe într-unul cu finalitate clară."

Urmărim trei obiective principale, care să pună împreună mai multe entități din domeniul privat, care să se alăture celor existente într-o structură colectivă a partenerilor interesați și implicați:
- Susținerea și promovarea echipelor de handbal la toate nivelurile de vârstă și performanță(întâlniri cu foști sau actuali jucători, în școli, în cadrul forumurilor economice și alte evenimente publice, scurte meciuri demonstrative, dialoguri, interviuri în presă și mediul online)
- Conștientizarea și convingerea comunității locale de a investi în acest sport (crearea unor materiale ce vor fi prezentate la întâlniri și forumuri economice, întâlniri directe cu firmele, organizarea regulată a unei întâlniri cu oameni din lumea handbalului, crearea posibilității unor donații on-line)
- Construirea unei structuri juridice de sprijin a handbalului (constituirea grupului de inițiativă, stabilirea priorității fondurilor de către inițiatori și donatori, formarea propriu-zisă a structurii cu personalitate juridică în lunile iunie-iulie 2019)

Beneficiarii proiectului ar fi:
- direct: cluburile de handbal, școlile cu program de handbal, spectatorii, comunitățile locale din punct de vedere instituțional, Primăria Timișoara, Consiliul Local al Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș.
- indirect: companiile și firmele care intră în acest proiect.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft