Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Inca o provocare pentru inotatori

Prima paginăŞtiri Inca o provocare pentru inotatori
04.03.2020

Pentru a veni în întâmpinarea dorinței lor de a face sport, pasionaților de înot li se oferă posibilitatea participării la o nouă ”provocare”. Cea de-a patra ediție a evenimentului de înot 2,5kAquaChallenge se va desfășura în 7.03.2020, în bazinul „Bega” din Timișoara.

Provocarea constă în a înota o distanță de 2,5 km. Clasamentul final se face pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de timpul necesar pentru a termina proba.

Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 12-15, 16-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

2,5kAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor pasionaților de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele.

Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă. Pot participa persoane care au împlinit 18 ani pană la data desfășurării și care au o stare de sănătate și o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanții să facă parte dintr-un club/asociație sportivă. În mod excepțional, cu acordul scris al unuia dintre părinți sau al unei persoane adulte care are calitatea de tutore, pot participa și persoane care au împlinit vârsta de 12 ani. Vârsta trebuie probată pe baza actului propriu de identitate.

Fiecare participant beneficiază de un certificat de participare în care sunt menționate: numele și prenumele, distanța parcursă și locul obținut, genul și grupa de vârstă.

Concurentul şi concurenta cu cel mai bun timp de încheiere a probei, la fiecare grupă de vârstă vor primi câte un trofeu simbolic.

Concurentul și concurenta cu cel mai bun timp de încheiere a probei în cadrul evenimentului, indiferent de grupa de vârstă, vor primi câte o diplomă.

2,5kAquaChallenge este un eveniment organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş și Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea de Vest din Timişoara.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft