Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Incepe maratonul de inot! Esti pregatit?

Prima paginăŞtiri Incepe maratonul de inot! Esti pregatit?
21.03.2019

Pentru a celebra Ziua Mondială a Apei (22 martie), pasionații de înot sunt invitați la o nouă ediție a maratonului de înot 24hAquaChallenge, eveniment ce se va desfășura în perioada 23-24.03 în bazinul „Bega” din Timișoara.

Acest maraton este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele.

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani pană la data desfășurării și care au o stare de sănătate și o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanții să facă parte dintr-un club sau asociație sportivă. Înscrierea se poate face ca echipă sau individual.

Evenimentul se desfășoară pe durata a 24 de ore, începând de sâmbătă, 23 martie, ora 13:00, nonstop, până duminică, 24 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durată nopții). Echipele sunt formate din 8 titulari + 2 rezerve (opțional) și se înoată în reprize de câte 30 de minute, în 6 runde (maximul de timp înotat de o persoană fiind de 3 ore).

Va fi declarată castigătoare echipa care va contabiliza cea mai mare distantă parcursă în cele 24 de ore ale competiției. Fiecare dintre participanți va primi un certificat privind participarea la eveniment și rezultatul obținut.

Organizatorii doresc să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pentru iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale.

Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot Masters Timișoara în colaborare cu Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret Timiș și Facultatea de Educație Fizică și Sport-Universitatea de Vest din Timișoara.

De menționat faptul că, în anul 2012, Timișoara a fost gazda a primului maraton de înot masters din România. În 2018, peste 328 de km au fost înotați de către 49 de pasionați de înot în 24 de ore.

Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft