Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Informatica Timisoara in Main Round-ul UEFA Futsal Champions League

Prima paginăŞtiri Informatica Timisoara in Main Round-ul UEFA Futsal Champions League
03.10.2018

Informatica Timisoara va evolua intr-o grupa cu formatia letona Nikars Riga, cea care este si gazda competitiei, cu gruparea germana VFL 05 Hohenstein-Ernstthal si polonezii de la Rekord Bielsko Biala.

FK Nikars este un club infiintat in 2002 ce are in palmares noua titluri de campioana a Letoniei. Nikars are in lot trei brazilieni, iar antrenor este portughezul Orlando Francisco Alves Duarte. Nikars a participat si in editia trecuta a UEFA Futsal Cup si a terminat pe locul 4, cu 3 esecuri, in fata lui Sporting Lisabona, Ekonomac si Prodexim Khershon.

Nikars evolueaza intr-un campionat cu noua echipe si a inceput sezonul 2018-2019 la finalul saptamanii trecute cu o victorie clara, 6-2, acasa, in fata formatia New Project.

VFL 05 Hohenstein-Ernstthal este campioana Germaniei si vine si ea dintr-o grupa preliminara in UEFA Futsal Champions League. Formatia germana a incheiat pe primul loc grupa pe care a gazduit-o, cu 7 puncte, dupa ce a trecut cu 4-2 de FK Tirana, cu 12-0 de Belfast United, iar in ultimul meci din grupa a incheiat la egalitate, 3-3, cu grecii de la Doukas.

Hohenstein-Ernstthal a devenit campioana Germaniei dupa ce s-a impus la limita, 6-5 in ultimul act al campionatului, in fata celor de la Panthers Koln.

Rekord Bielsko Biala vine din grupa preliminara G, pe care a incheiat-o cu trei victorii din tot atatea posibile. Polonezii au spulberat cu 10-1 pe Cardiff University, 11-2 pe Racing Luxemburg si au trecut la limita, 2-1 de Varna City. Rekord a evoluat si in sezonul trecut din UEFA Futsal Cup, unde a trecut de faza grupelor din Main Round, insa acolo a incheiat pe locul 3, in spatele olandezilor de la Knoopunkt si al slovacilor de la Slov-Matic Bratislava.

Rekord a inceput sezonul cu doua victorii in primele doua runde. In etapa de deschidere a sezonului a trecut cu 7-2 de Sloneczny Stok Bialystok, iar la finalul saptamanii trecute a invins cu 5-1 pe Orel Futsal Jelcz-Laskowicze

Informatica Timisoara va pleca mierccuri dimineata catre Budapesta, de unde va zbura cu avionul pana la Riga. Din delegatia timisoreana va face parte si Savio Valadares, fotbalist care nu a evoluat in partida de campionat de la Deva.

“Eu cred ca Nikars Riga, noi si echipa din Polonia suntem echipele apropiate ca valoare. Oricare dintre noi poate sa castige aceasta grupa. Favorita cu un plus de valoare, ca si lot, este echipa din Polonia, din cate i-am vazut si cum joaca. Au un avantaj ca si valoare, iar noi si Riga suntem la acelasi nivel. Cei din Polonia au o structura buna, jucatori buni din Ucraina, si din nationala Poloniei, si jucatori straini. Cred ca e cea mai completa echipa, favorita grupei, dar vom vedea totul acolo pentru ca am vazut doar doua meciuri ale lor in care au jucat bine si au castigat fara probleme", a declarat inaintea turneului de la Riga antrenorul timisorean, Robert Lupu.

Iata programul complet al meciurilor de la Riga:

4 octombrie: VFL 05 Hohenstein-Ernstthal – Informatica Timisoara
5 octombrie: FK Nikars – Informatica Timisoara
7 octombrie: Informatica Timisoara – Rekord Bielsko Biala

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft