Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Ionel Pascota, campion al Romaniei si al Bulgariei

Prima paginăŞtiri Ionel Pascota, campion al Romaniei si al Bulgariei
31.10.2017

Zilele trecute, Ionel Pascotă a participat la ultimele două etape ale Campionatului European BMU, desfășurate în Grecia, la Serres. Giroceanul s-a impus în ambele curse, care au contat și pentru competiția internă a României, dar și pentru cea din Bulgaria.

Sâmbătă și duminică, 28 și 29 octombrie 2017, pe circuitul de la Serres (Grecia), s-au desfășurat etapele 11 și 12 ale Campionatului European BMU la motociclism viteză, acestea contând și pentru Campionatul intern al României, dar şi pentru competiția similară din Bulgaria.

Astfel, sâmbătă, în prima zi de concurs, pe o ploaie deloc prietenoasă și plecat din poziția a patra, Pascotă a reușit să facă o cursă excepțională, trecând la conducere încă din turul doi de circuit. Cu toate acestea, la finalul etapei cu numărul 11 a Campionatului European BMU, Pascotă a terminat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

A doua zi, duminică, în fața câtorva mii de spectatori aflați în tribune și pe marginea circuitului din Serres, Ionel Pascotă, alături de ceilalți competitori, au făcut un adevărat show. Deși a plecat din pole-position, giroceanul a coborât până pe locul trei în cursă, însă, când mai erau doar cinci ture de circuit până la finish, Pascotă a început un adevărat tur de forță pentru a recupera locurile pierdute. Astfel, în ultimul tur al etapei, Pascotă a reușit să ajungă din nou pe locul 1, loc pe care a și trecut linia de finish.

În ciuda rezultatelor excepționale, Ionel Pasccotă a obținut ”doar” titlul de Vicecampion european BMU, la doar trei puncte de medalia de aur. ”Cele trei puncte au fost pierdute datorită unor probleme de ordin tehnic apărute în etapele 4 și 5 din România”, a explicat, cu părere de rău, Ionel Pascotă. Motociclistul nu se plânge, însă, pentru că în urma rezultatelor obținute la Serres, a obținut din nou două titluri de Campiona Național, atât al României cât și al Bulgariei, acumulând în acest moment nu mai puțin de 40 de titluri de Campion de-a lungul carierei.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft