Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Ionut Stroe: Decizia de amanare a Euro, perfect justificata

Prima paginăŞtiri Ionut Stroe: Decizia de amanare a Euro, perfect justificata
18.03.2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că decizia de amânare a turneul final al Campionatului European de fotbal EURO 2020 pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 este una complet justificată în contextul pandemiei de coronavirus.

"Chiar dacă există un impact asupra industriei şi economiei sportive şi a fotbalului pentru moment, această decizie de amânare a EURO 2020 este complet justificată de situaţia cu totul specială şi de contextul în care este luată. Ceea ce contează în primul şi în primul rând este sănătatea şi siguranţa sportivilor, dar şi a spectatorilor în egală măsură. Este o decizie pe care puteam s-o întrevedem având în vedere decretarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pandemiei de coronavirus", a spus Stroe pentru AGERPRES.

"Nu poţi să faci un eveniment de un asemenea nivel, pe stadioane cu 50.000 de oameni, în 12 oraşe ale Europei, în situaţia aceasta. Este practic imposibil. Apoi este vorba şi despre efectul de domino pe care îl are suspendarea competiţiilor. Nu se mai pot desfăşura meciuri de calificare, toate campionatele sunt suspendate şi aşa mai departe", a explicat ministrul, care a adăugat că aşteaptă anunţul oficial al UEFA privind amânarea.

Ionuţ Stroe susţine că o pauză de 2-3 săptămâni poate perturba fotbalul având în vedere densitatea foarte mare a meciurilor. "UEFA acţionat foarte rapid încă de săptămâna trecută când a decis să-şi suspende toate competiţiile europene, mă refer la Champions League şi Europa League. Este practic cea mai bună decizie care se putea lua în aceste momente. Toate campionatele din Europa s-au suspendat pentru o perioadă de timp, iar la fotbal, ca şi în alte sporturi de echipă, există o densitate foarte mare de meciuri, iar o pauză şi doar de 2-3 săptămâni ajunge să perturbe totul. Au fost câteva scenarii pe care le-am discutat în prealabil cu Răzvan Burleanu, iar cel care s-a şi materializat astăzi, cu amânarea EURO 2020, va permite astfel încheierea Ligii I, al cărei play-off a fost şi el suspendat până pe 31 martie", a precizat ministrul.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat pentru 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Norvegiană pe contul său de Twitter, în urma teleconferinţei organizate de UEFA.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft