Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Laurentiu Danciu, cel mai bun sportiv din Timiș și în 2019

Prima paginăŞtiri Laurentiu Danciu, cel mai bun sportiv din Timiș și în 2019
20.01.2020

Exact ca și în anul precedent, cel mai bun sportiv al județului Timiș este Laurențiu Danciu. Sportivul pregătit de Zlatomir Balojin reușește astfel să câștige de două ori la rând acest titlu, iar pe 2020 își dorește cel mai mult participarea la Jocurile Olimpice.

Născut în anul 2000 în județul Hunedoara, Alexandru Laurențiu Danciu și-a făcut rapid un un nume în canotajul românesc chiar de la o vârstă fragedă, odată cu venirea în orașul stăbătut de Bega. S-a apucat relativ târziu de canotaj, dar a tras tare, „într-un an câți alții în zece” și a devenit un canotor polivalent, gata să spargă barierele și mentalitățile, concurând cu succes în barcile de 2, 4 sau 8.

S-a remarcat prin rezultatele foarte bune obținute la canotaj la vârsta junioratului. A atras atenția antrenorilor lotului național care l-au selecționat pentru a se pregăti în Centrul Național Olimpic pentru juniori de la Orșova.

În 2017, la Campionatul European de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania), s-a aflat în barca de 8+1 care a cucerit medalia de argint. În 2018, la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia), la doi rame (2-), alături de Florin Arteni-Fântânariu, a produs una dintre marile surprize ale competiției, terminând proba pe primul loc. Românii s-au impus în finală în fața germanilor Elias Kun și Jasper Angl, medaliați cu bronz în 2017, care au trecut linia de sosire pe poziția a doua și a campionilor en-titre, frații gemeni Patrik și Anton Loncaric din Croația, clasați pe locul 3. În ziua care a precedat finala gemenii Loncaric stabiliseră un nou World Best Time de juniori.

Cu câteva luni înainte, la Campionatele Europene de juniori de la Gravelines (Franta), Alexandru Laurențiu Danciu, alături de Gheorghe Morar, Denis Nichitean și Andrei Lungu, a cucerit medalia de argint, la patru rame fără cârmaci (4-).

Împreună cu Florin Arteni Fântânaru a fost desemnat să reprezinte România la Jocurile Olimpice ale Tineretului Buenos Aires 2018, în proba de doi rame. Încrederea a fost răsplătită din nou, cu o importantă medalie de argint, aurul fiind pierdut la doar câteva sutimi de secundă.

În 2019, România a dominat încă o dată Campionatele Europene de canotaj Under 23, după ce a câştigat 9 medalii de aur, una de argint şi două de bronz în finalele disputate la Ioannina (Grecia). Polivalentul Danciu a făcut parte dintr-o barcă poleită cu aur. Așadar, ambarcațiunea masculină de patru rame fără cârmaci (Alexandru Chioşeaua, Alexandru-Laurenţiu Danciu, Alexandru Matinca, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) a obţinut titlul european, după ce a câştigat finala cu timpul de 6min21sec29/100, învingând Belarus (6min23sec58/100) şi Elveţia (6min27sec53/100).

Topul Olimpic 2019

1. Alexandru Danciu, canotaj, CSM Timișoara
2. Cristina Bălan, CS Atletics Timișoara, atletism
3. Robert Parge, CSM Timișoara, atletism
4. Vlad Dulcescu, CSM Timișoara, atletism
5. Daniel Popescu, CSM Timișoara, badminton
6. Alexandra Soare, CSM Timișoara, badminton
7. David Hălmăgean, CSM Timișoara, canotaj
8. Adriana Surupăcianu, CSS Bega Timișoara, canotaj
9. Simona Pricop, CSM Timișoara, lupte libere
10. Mark Norbert, CSM Lugoj, gimnastică

 

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft