Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Nini Dica, pe tabloul principal la Wimbledon

Prima paginăŞtiri Nini Dica, pe tabloul principal la Wimbledon
04.07.2019

Sportivul timisoarean Nini Dica a obținut accesul direct pe tabloul principal al juniorilor, la cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Wimbledon. Pentru sportivul în vârstă de 18 ani va fi o premieră să joace pe iarbă, căci până acum a evoluat doar în turnee pe zgură și pe hard.

Este a doua oară consecutiv când tenismenul de la SCM Timișoara se califică pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, după ce făcea același lucru la Roland Garros. La Paris, Nini Dica a fost eliminat în turul inaugural și la simplu, și la dublu.

Dica se află pe locul 56 în ierarhia mondială a juniorilor și a plecat în Marea Britanie încă de joi, 27 iunie, pentru a se acomoda cu suprafața de joc. Această deplasare a celor mai valoroși juniori români este susținută de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

În afara lui Dica, Filip Jianu (Dinamo, locul 15 ITF) are certitudinea prezenței pe tabloul principal. Nicholas David Ionel (CS Dinamo București) mai are de așteptat o confirmare, iar Cezar Crețu (CSM București) va intra în calificări.

Nini Dica – sportiv cu dublă legitimare la două cluburi timișorene, SCM și Sport 4 fun – participă înainte de Wimbledon la un alt turneu pe iarbă, „Junior International Roehampton”, întrecere de Categoria 1, ce are loc în zona Londrei.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft