Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

9 medalii obtinute de ACS Floreta Timisoara la Campionatul National de Scrima pentru copii 2018

Prima paginăŞtiri 9 medalii obtinute de ACS Floreta Timisoara la Campionatul National de Scrima pentru copii 2018
27.06.2018

În perioada 16-27 iunie 2018 a avut loc o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Scrimă pentru copii, unde au fost prezenţi peste 850 de sportivi de la toate cluburile din ţară. La această întrecere-maraton, organizată de Federaţia Română de Scrimă, s-a tras la feminin şi masculin, individual şi pe echipe, pe categoriile de vârstă: 8-9 ani, 10-11 ani şi 12-13 ani, la toate cele trei arme ale scrimei: spadă, floretă şi sabie.

ACS Floreta Timişoara, singurul club de scrimă pentru copii din Timişoara, s-a prezentat la arma floretă cu 26 de copii, 14 băieţi şi 12 fete. Campionatul a debutat pentru cei mici pe 20 iunie, unde au tras categoriile de vârstă U13 şi U11, masculin. Tomici Tudor s-a clasat pe locul 1, obţinând astfel medalia de aur la floretă, categoria U11 iar Robănescu Mihnea pe locul al 3-lea, la aceeaşi categorie de vârstă. În primii 8 sportivi la această categorie s-au clasat şi alţi doi sportivi timişoreni, pe locul 5 şi 8. O a doua medalie de bronz la masculin a fost obţinută de Fey Alan pe 21 iunie, la categoria U9.
Fetele au obţinut două medalii de aur, Husu Miruna la U11 şi Adoch Alexandra la categoria U9. Alexandra şi-a menţinut astfel poziţia de campioană de anul trecut, 2017. La categoria U9 Vasiluţă Ana a ocupat poziţia a treia, obţinând astfel medalia de bronz. La categoria U13, alte două sportive timişorene, Polschi Catinca şi Miti Bikfalvi Ingrid au obţinut medalia de bronz, fiecare.

La probele pe echipe, fetele de la ACS Floreta Timişoara au obţinut medalia de argint, pentru categoria U13. Din echipă au făcut parte Husu Miruna, Miti Bikfalvi Ingrid, Polschi Catinca şi Popescu Iulia.

“Sunt rezultate excepţionale”, a declarat antrenorul principal al clubului, fost vicecampion al României la scrimă, Iulian Teacă şi preşedintele ACS Floreta Timişoara. “Am muncit foarte mult pentru aceste medalii şi putem spune că scrima renaşte în Timişoara prin acesti copii care promit foarte mult. Avem nevoie de tot sprijinul posibil pentru a putea continua ceea ce am început. Vorbim aici în special de o sală de scrimă, modernă, în care să ne putem desfăşura activitatea la cele mai înalte standarde” a mai declarat preşedintele ACS Floreta Timişoara. În prezent la clubul de scrimă sunt înscrişi peste 70 de sportivi, iar cei trei antrenori ai clubului lucrează la capacitate maximă.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft