Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Olimpicii vor fi testati inainte de a incepe pregatirea

Prima paginăŞtiri Olimpicii vor fi testati inainte de a incepe pregatirea
04.05.2020

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind reînceperea cantonamentelor sportive după 15 mai este o veste bună, precizând însă că la intrarea în baze sportivii vor trebui să prezinte avizele medicale conform cărora au fost testaţi negativ pentru COVID-19.

"E o veste bună anunţul preşedintelui. S-a referit mai mult la partea sportivă pentru că se tot discută în ultima perioadă despre reluarea sportului şi a activităţii fizice. Se discută în aceste zile, cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului, de la Ministerul Sănătăţii cum vom relua această activitate. Când e clar, după 15 mai, nu mai e o necunoscută, dar în ce fel şi ce măsuri trebuie să respectăm sunt subiecte care sunt acum pe masă. Trebuie respectate aceste măsuri care vor veni de la Ministerul Sănătăţii, de la specialiştii de acolo. Noi suntem în legătură cu Ministerul Tineretului şi Sportului, domnul ministru s-a întâlnit de mai multe ori cu specialiştii de la Ministerul Sănătăţii şi există şi un plan de reîncepere a pregătirilor. Vom reîncepe activitatea sportivă, dar e clar că nu oricum. Din punctul de vedere al COSR, baza sportivă de la Izvorani este pregătită să primească sportivii, inclusiv apa şi bazinul de la piscina olimpică au fost igienizate. Am făcut în toată baza o igienizare şi aşteptăm şi noi aceste măsuri pe care să le implementăm acolo", a declarat Covaliu pentru AGERPRES.

Întrebat dacă se pune problema testării sportivilor pentru COVID-19 înainte de intrarea în cantonamente pentru pregătirea centralizată, Covaliu a spus: ''Da, absolut. Am discutat şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, este o condiţie ca la intrarea într-o bază sportivii de performanţă vor avea nevoie de acel aviz că au fost testaţi (negativ) pentru COVID-19. Este luat în calcul acest aspect".

Oficialul COSR a afirmat că specificul anumitor discipline i-a făcut mai nerăbdători pe sportivii care îşi desfăşoară activitatea în apă, iar în ceea ce priveşte sporturile de echipă Covaliu a spus că fotbalul ar trebui să fie un exemplu pentru celelalte, fiind primul care probabil îşi va relua activitatea.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft