Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Patru sportive din Timişoara urcă în clasamentul celui mai mare circuit european de scrimă pentru copii din Romania la Floreta

Prima paginăŞtiri Patru sportive din Timişoara urcă în clasamentul celui mai mare circuit european de scrimă pentru copii din Romania la Floreta
01.11.2017

Cea de-a doua ediție a circuitului european de scrimă Cupa Floreta s-a încheiat, cu nouă locuri obținute pe podium de sportivii timişoreni!

Cupa Floreta a reunit anul acesta peste 155 de sportivi din 8 țări, în cele două zile dedicate celui mai mare circuit de scrimă, categoria floreta, pentru copii, din România, care a avut loc la sala de sport a Universității de Vest Timișoara. România a fost reprezentată de mai multe cluburi din ţară: clubul ACS Floreta Timişoara, organizatorul competiţiei, clubul braşovean Corona, clubul sportiv Satu Mare, clubul Triumf Bucureşti şi Balestra de asemenea din Bucureşti. Concursul s-a desfăşurat în două zile; pe 28 octombrie au avut loc competiţiile la categoria feminină, unde clubul timişorean a obţinut 4 medalii: locul I la categoria feminin U12, ocupat de Husu Miruna, locul I la categoria U10, ocupat de Tal Karina, şi locurile III ocupate de Ingrid Bikfalvi, la categoria U12 şi Adoch Alexandra la categoria U10.

A doua zi a competiţiei a fost destinată categoriei floretă masculin, unde sportivii timişoreni de asemenea au obţinut 2 medalii şi anume: locuL III, ocupat de Andrei Ştiube la categoria U10 şi locul III ocupat de Petrache Mihnea, la categoria floretă masculin, U12.

“Este deja al doilea an în care sportivii clubului ACS Floreta Timișoara urcă pe podium la această competiție și reprezintă România la nivel european! Suntem mândri de realizările acestora și avem încredere că ei vor fi viitorii campioni ai României în scrimă, la categoria floreta. Felicităm toți sportivii din toate țările participante și le mulțumim partenerilor și publicului pentru susținerea acordată!”, a declarat Iulian Teacă, vice-campionul României la scrimă, categoria floretă și președintele clubului ACS Floreta Timișoara.

Competiția s-a bucurat de susținerea campioanei mondiale, Ana Maria Brânză, care a încurajat sportivii, le-a împărtășit din experiența ei și i-a premiat. Alături de aceasta, a mai fost prezentă și Simona Amânar, multipla medaliată olimpică, mondială și europeană. “Mă bucur mult că am putut fi alături de viitorii campioni ai României la sportul care mie îmi este atât de drag. Am observat mulți sportivi tineri, care au potențial de a ajunge departe în clasamentele europene și mondiale, dar care au nevoie de toată susținerea noastră în acest sens. Felicit clubul ACS Floreta Timișoara pentru organizarea acestei competiții și pentru că aduce încă o dată România în clasamentele europene!”, a declarat Ana Maria Brânză, campioană olimpică și multiplă campioană europeană şi mondială la scrimă.

Dincolo sportivii de performanță, peste 15 amatori au participat la competiția dedicată lor, pe 28 octombrie, unde timişorenii au dominat podiumul. Dan Alexandru Olea a câştigat concursul, urmat de Bleier Raluca, pe locul II şi Vlad Gurza, locul III, toţi sportivi ai clubului ACS Floreta Timişoara.

Concursul a fost organizat cu susținerea Federației Române de Scrimă, a Consiliului Județean Timiș, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, Consiliului Local Timişoara şi Primăriei Timişoara. Universitatea de Vest Timişoara, precum şi Universitatea Politehnica Timişoara şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi colegiul tehnic Ion I.C. Brătianu au fost parteneri şi susţinători activi ai competiţiei.

 

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft