Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Programul national Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate a continuat la Timisoara in Centrul orasului

Prima paginăŞtiri Programul national Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate a continuat la Timisoara in Centrul orasului
18.10.2018

O nouă etapă a proiectului Campionii României s-a desfășurat în Piața Operei din Timișoara, în deschiderea Festivalului Internațional de dans care înglobează și Campionatul Mondial de Tineret standard. Competiţiile se vor disputa sâmbătă şi duminică în Sala Constantin Jude. Invitatul special al acestei lecţii deschise care s-a organizat în faţa unui numeros public a fost Campioana Mondială și Europeană la Dans Sportiv Roxana Lucaciu. S-a vorbit mult despre mişcare, ambiţie, sacrificii, competivitate, atribuţii esenţiale în sportul de performanţă.

Penultima ediţie timişeană din ”Campionii României în scoala, liceu şi universitate”, s-a desfăşurat în tabăra de la Chevereşu Mare, unde multipla campioană olimpică, mondială şi europeană, Simona Amânar a vorbit tinerilor despre sport, educaţie şi spirit olimpic.

O nouă etapă a campaniei se va desfăşura sâmbăta viitoare, în Sala Universitatii (Oituz), unde va avea loc şi o importantă competiţie de floretă. Invitat special va fi campioaana olimpică Ana Maria Popescu (ex-Brânză) care cu această ocazie işi va lansa şi o carte!

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Timiş a organizat până în acest moment 16 etape ale campaniei, câteva dintre ele desfăşurându-se şi în mediul rural.

Programul ”Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” este o iniţiativă a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), care a fost implementat în colaborare cu COSR şi mai multe instituţii guvernamentale – Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Informatica, Directiile Judetene de Sport si Tineret, Inspectoratele Scolare Judetene si institutii media

Obiectivul programului este cresterea gradului de participare activa si sistematica a copiilor si tinerilor la activitati sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de imbunatatire a starii de sanatate, a conditiei fizice si psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale si cooptarea marilor sportivi in promovarea beneficiilor sportului (masura prevazuta in Programul de Guvernare).

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft