Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Romania a debutat cu doua victorii la Europeanul de handbal feminin

Prima paginăŞtiri Romania a debutat cu doua victorii la Europeanul de handbal feminin
03.12.2018

România a tratat cât se poate de serios echipa Germania, în meciul doi de la Euro, şi a câştigat cu 29-24 după o evoluţie convingătoare. Naţionala s-a calificat deja în Main Round cu două puncte. Denisa Dedu a fost desesmnată jucătoarea meciului, după o prestaţie fabuloasă.

După ce a detonat bomba cu Norvegia în prima etapă a Grupei D, Germania a fost privită cu foarte multă precauţie de Ambros Martin & Co. Olandezul Henk Groener a imprimat echipei un stil nordic, iar pentru tricolore un obiectiv a fost clar, să nu le lase pe adversare să repună repede, să meargă strună schimbarea atac – apărare. Anihilarea acestui joc a fost, fără discuţie, una din cheile unei alte mari victorii la Euro.

România a rămas cu un avantaj mare pe tabela de marcaj aproape pe tot parcursul jocului, iar Eliza Buceschi a devenit golgheterul acestui Campionat European, după două etape, iar Cristina neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria competiţiile europene. România a câştigat cu 29-24 şi s-a calificat în Main Round cu cel puţin două puncte. Urmează acum marele derby cu Norvegia, miercuri, de la ora 22:00. În prima zi, tricolorele au trecut de Cehia.

România – Germania 29-24 (14-11)

Dedu 1, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Geiger 3, Buceschi 11, Neagu 5, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper, Dragut. Antrenor: Ambros Martin.

sursa text si foto: mediafax.ro

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft