Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

SCM Timişoara şi SCMU Craiova se întâlnesc azi în meci decisiv pentru calificarea în semifinale

Prima paginăŞtiri SCM Timişoara şi SCMU Craiova se întâlnesc azi în meci decisiv pentru calificarea în semifinale
06.05.2019

Bănăţenii şi oltenii joacă luni, de la ora 18, partida decisivă a sfertului de finală din Liga Națională. Aflate la egalitate, 2-2, cele două formații se întâlnesc de la ora 18,00, în Bănie, pentru a decide calificata în semifinale.

Timișoara și Craiova se întâlnesc a noua oară în cursul sezonului. Până acum, oltenii au câștigat de cinci ori, iar echipa viola de trei ori: 0-2, în sezonul regular; 1-1, în Top 6; 2-2, în play-off. Partida de mâine vine la 72 de ore distanță de jocul câștigat de violeți cu 96-78 și după care tehnicianul alb-albaștrilor, Aleksandar Todorov, a declarat: ”Nu cred că va fi o presiune suplimentară pe noi, chiar dacă evoluăm acasă în decisiv. Vineri, presiunea a fost pe ei și au răspuns bine. Miercuri, în meciul al treilea a fost pe noi și am făcut față. Văd șansele de calificare ca fiind de 50 la 50 de procente. Nimeni nu vrea să joace un meci decisiv și să-l piardă, așa că de ce ar fi presiunea mai mare pe noi?”.

Coșgeterul nostru din meciul al patrulea, Brandon Randolph - autor a 27 de puncte – a prefațat și el partida. ”Niciodată nu e comod să joci în deplasare, să înfrunți o echipă în sala sa. Nu am reușit să ne impunem miercuri, acasă, în meciul al treilea, așa că suntem nevoiți să ne întoarcem la Craiova. Suntem echipe de valori apropiate, ei au terminat pe 4, noi pe 5: mergem acolo ca să ne batem și să câștigăm din nou. Consider că nu există o favorită. Cum a spus și antrenorul Craiovei, șansele sunt 50-50. Fiecare echipă va încerca să-și impună jocul”.

Sâmbătă, Dinamo București - CSU Sibiu 65-84 și echipa din Ardeal se califică în semifinale cu scorul general de 3-1. Sibiu va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Timișoara și Craiova.

“A fost o serie foarte echilibrată, în care ambele echipe au reușit să-și anuleze reciproc avantajul terenului si care va avea parte si de un joc decisiv. Era foarte greu ca una dintre echipe sa câștige două jocuri la rând, deoarece valoarea celor două loturi este sensibil egală. Totuși ei au un mic plus în momentul de față, jucând în fața propriilor suporteri și ținând cont de valoarea antrenorului Todorov, precum si experiența mai mare în Liga Națională a unora dintre jucători. Craiova pornește cu prima șansă in acest meci, dar eu am încredere în echipa noastră, în unitatea grupului. Îmi doresc să avem atitudinea din jocurile 1 si 4, să fim foarte puternici psihic și mental, pentru că acestea sunt două aspecte foarte importante, care pot face diferența in acest ultim joc. SĂ FIM FOARTE PUTERNICI psihic si mental ESTE FOARTE IMPORTANT“, Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft