Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Simona Halep a intrat in legenda. Campioana pe iarba verde la Wimbledon

Prima paginăŞtiri Simona Halep a intrat in legenda. Campioana pe iarba verde la Wimbledon
15.07.2019

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a triumfat, sâmbătă, în finala feminină de la Wimbledon, cu Serena Williams (37 de ani, 10 WTA), scor 6-2, 6-2, iar victoria a reprezentat şi accederea româncei în exclusivistul "All England Club".

"Astăzi am jucat cel mai bun meci din viaţa mea şi am devenit Campioană la Wimbledon! Încă am impresia că e un vis... Mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi m-au susţinut!", a scris românca, pe Facebook, imediat după meci.

Performanţa a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât aceasta a venit pe iarbă, o suprafaţă cu care românii, în general, nu sunt familiarizaţi.

Într-un interviu acordat Tennis Channel, Simona Halep a explicat că în România nu au existat niciodată terenuri de tenis cu iarbă, tenismenii antrenându-se şi jucând, în cea mai mare parte, pe zgură.

"Iubesc iarba acum, am început să o simt bine anul acesta şi la acest turneu. E un sentiment extraordinar", a spus Simona Halep, care, ulterior, a fost întrebată de terenurile de tenis cu iarbă din România. Câştigătoarea de la Wimbledon a răspuns: "Nu, nu am avut niciodată terenuri de iarbă în România. La Wimbledon am învăţat să joc pe această suprafaţă. Prima dată în 2007, când am jucat la junioare aici".

Victoria Simonei Halep în finala Wimbledon 2019 este una de record mondial. Ziua de 13 iulie 2019 i-a purtat noroc constănţencei, care a reuşit exact 13 lovituri câştigătoare potrivit statisticilor oficiale.

Colosul IBM, lider în analiza statistică a meciurilor de tenis şi partener tradiţional al marilor evenimente sportive la nivel global, anunţă că Simona Halep a stabilit un record absolut cu cele doar 3 greşeli neforţate comise în 55 de minute de joc cu Serena Williams (6-2, 6-2, cu câte două break-uri pe set şi o unică şansă de break oferită americancei, dar anulată cu promptitudine).

De când a început analiza detaliată a partidelor, nu a existat o evoluţie mai aproape de perfecţiune într-o finală feminină. Precedentul record îi aparţinea, culmea, unei învinse: în 2014, Eugenie Bouchard greşea neforţat doar de patru ori în partida cu Petra Kvitova, însă sportiva din Cehia se impunea cu 6-3, 6-0.

Recordul la masculin este şi el surprinzător: în 1984, la Wimbledon, John McEnroe comitea doar 4 greşeli neforţate în finala contra lui Jimmy Connors, scor 6-1, 6-1, 6-4.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft