Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Sportul, pentru dezvoltarea personalității - ”Campionii României în școală, liceu și universitate”!

Prima paginăŞtiri Sportul, pentru dezvoltarea personalității - ”Campionii României în școală, liceu și universitate”!
14.11.2017

Ministerul Tineretului și Sportului are în lucru proiectul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, care are ca obiectiv ”creșterea gradului de participare activă și sistematică” a copiilor din școli, a tinerilor din licee și universități ”la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale - spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul, contribuind la îmbunătățirea calității vieții”.

Așa cum este formulat, obiectivul este generos! Inițiatorii își propun ca prin aplicarea proiectului să crească ”numărul de elevi și studenți înscriși în cluburile și asociațiile sportive școlare”, să fie promovate activitățile sportive școlare și să fie înființate noi asociații sportive pentru elevi și studenți pe plan local, să fie promovat sportul de masă și de performanță, să fie făcută o mai consistentă informare cu privire la beneficiile practicării sportului și ”implicarea în activități sportive a tinerilor din mediul rural și din comunitățile dezavantajate”.

Astfel de activități și obiective se regăsesc și în programele multor entități care au legătură cu sportul. Specificitatea proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate” o reprezintă mijlocul prin care este vizată îndeplinirea obiectivului acestuia – aducerea în școli, licee și universități a personalităților sportive ale României, ”pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine”. În afară de această proiectată relație directă a marilor performeri sportivi cu potențialii beneficiari, inițiatorii proiectului au realizat platforma www.campioniiromaniei.com unde ”se regăsesc date biografice și performanțe ale campionilor României din fiecare județ, fotografii și materiale video de prezentare a acestora, cât și informații cu privire la federațiile sportive, știri și noutăți din lumea sportului”.

Deocamdată, platforma nu este accesibilă până la lansarea proiectului, anunțată pentru perioada 20-24 noiembrie. În platformă vor putea fi găsite informații despre cei 513 sportivi de performanță care primesc rentă viageră, din partea statului român ca semn de apreciere pentru rezultatele excepționale de pe marile arene de concurs ale lumii!

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft