Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Surduc Nature Challenge, o competitie pentru fiecare

Prima paginăŞtiri Surduc Nature Challenge, o competitie pentru fiecare
20.08.2018

In 25 august va avea loc Surduc Nature Challenge, un eveniment pe lacul Surduc ce are ca scop cresterea numarului celor care practica sportul in natura. Evenimentul este dedicat amatorilor, indiferent daca sunt afiliati la vreun club sportiv sau nu. Sunt invitate la start persoane cu varsta de la 12 ani in sus. Cei care nu au implinit 18 ani pot participa, dar numai insotiti de catre un adult care isi asuma responsabilitatea pentru ei.

Vor avea loc doua tipuri de probe: una scurtă (aprox. 500 m) si una de rezistenta (cu start simultan pe mai multe distante: aprox. 1.500 m, 3.000 m si 6.000 m). Startul se da de pe plaja de langa cabana-restaurant, temperatura apei in lacul Surduc fiind de aprox. 24 grade *C. Dacă temperatura apei este sub 24 de grade, participanţii vor putea înota în echipament de neopren. Cei interesati se pot înscrie la una dintre cele doua tipuri de probe sau la ambele. Timpul limită la proba scurtă este de 30 min., iar la proba lungă este de 3 h. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistenta este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat

Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot.

Clasamentul final va fi realizat în funcţie de gen şi grupe de vârstă (12-19 ani, 20-30, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70). Este recomandată folosirea ochelarilor de înot.

Startul la proba scurta de inot va fi dat la ora 10:00, iar la cea lunga la ora 10:30.

Concurentii vor inota liber, nefiind impus un anumit procedeu, si se vor putea folosi chiar de materiale ajutatoare (labe, palmare), insa in acest caz nu vor intra in clasament.

Tot fara clasament vor fi si probele facultative de ciclism - mountain bike (20 km) si alergare in natura (6 km), cu start la orele 13:30, respectiv 14:30, la care se va participa in grup, intr-un tempo moderat.

Fiecărui participant i se vor acorda diploma de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză si apă de baut.

Inscrierile online sunt deschise pana la data de 23 sept., pe www.timisoara.inot-masters.ro, dupa care se vor putea face doar in ziua competitiei, intre orele 9:00 si 10:00.

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de catre voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei, echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft