Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Timisoara 89ers joaca pentru aur in finala nationala de fotbal american

Prima paginăŞtiri Timisoara 89ers joaca pentru aur in finala nationala de fotbal american
10.06.2019

Duel tactic si al apararilor intr-un meci de totul sau nimic. Prima semifinala a Campionatului National de fotbal american, jucata pe stadionul Textila a adus fata in fata Timisoara '89 si Cluj Crusaders.

Dupa ce in urma cu aproape doua luni pierdeau fara drept de apel partida din sezonul regulat impotriva lui Cluj Crusaders, jucatorii de la Timisoara 89ers au aratat un cu totul alt joc in penultimul act al campionatului.

Ardelenii au fost cei care au deschis scorul dupa un fieldgoal, insa banatenii au revenit rapid. Conducatorul de joc Charles Babb l-a gasit excelent pe Valentin Cocrean, iar acesta a intrat in endzone. Timisorenii au ales varianta conversiei, dupa snap mingea a ajuns la Jeron Jones, care a a intrat in terenul de tinta clujean, si s-a facut 8-3. Acesta a fost si scorul pauzei.

In sfertul al treilea clujenii au reusit si ei un touchdown, fara ca acesta sa fie urmat de punct suplimentar sau de conversie. Timisorenii au fost aproape de un touchdown spectaculos, insa dupa o alergare de aproape 60 de yarzi, Charles Babb a fost doborat de apararea clujeana la linia de 5 yarzi. Arbitrii au anulat faza pentru un blocaj ilegal din spate.

Debutul sfertului al patrulea a fost unul excelent pentru timisoreni, care au reusit alte sase puncte prin conducatorul de joc Charles Babb. De aceasta data banatenii au ales varianta punctului suplimentar, reusit de
Mario Borza.
Dupa reusita de 15-9, timisorenii au trimis mingea clujenilor, insa acestia nu si-au dus drive-ul pana la capat, din moment ce pasa quarterback-ului ardelean a fost interceptata de timisoreni. Nici timisorenii nu au dus drive-ul pana la capat. Au incercat sa inscrie dintr-un fieldgoal, insa au ratat.

Finalul de meci a fost unul incins. Clujenii au incercat sa puna cat mai repede schemele in aplicare avand in vedere ca nu mai aveau time-out-uri la dispozitie, iar timpul curgea in defavoarea lor. Apararea timisoreana a rezistat insa, fiind chiar foarte aproape de o noua interceptie. S-a incheiat 15-9, iar Timisoara 89ers s-a calificat din nou in finala Campionatului National de fotbal american.

Ultimul act al competitiei este programat la finalul saptamanii viitoare, pe arena Emilian Pavel din Ghiroda. Banatenii vor intalni in ultima partida a sezonului aceeasi echipa impotriva careia a jucat finala de acum 5 ani, Bucharest Rebels.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft