Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Timisoara City Marathon, la o noua editie

Prima paginăŞtiri Timisoara City Marathon, la o noua editie
22.10.2019

În mijlocul toamnei se va alerga din nou pe malurile bătrânei Bega și pe străzile Timișoarei, pentru a marca intrarea prințului Eugeniu de Savoya în cetate și, totodată, eliberarea orașului de sub dominația otomană.

Cea de-a treia ediție a Timișoara City Marathon va avea loc în 27 octombrie. Evenimentul pune în valoare istoria orașului, iar cursele evenimentului de alergare poartă denumiri inspirate de evenimentul din 1716, atunci când Timișoara a fost eliberată de sub dominația otomană.

Startul cursei de maraton (42,2 km.), denumită Maratonul Cavalerii Cetății, are loc în apropiere de granița cu Serbia. Se va alerga pe malul Begăi, din localitatea Otelec, până în zona centrală a Timișoarei. Finish-ul va avea loc în piața Libertății. Semimaratonul Eugeniu de Savoya, cursa de 21,5 km., se va desfășura pe străzile orașului și pe malurile canalului Bega.

Ștafeta Solii Cetății, un traseu de 10,6 km care se repetă de două ori, este o cursă pentru prieteni, familie și colegi, care vor să participe în echipă la Timișoara City Marathon. Crosul Poarta Forforosa, cursa de 10.6 km îi așteaptă la start pe iubitorii de alergare pentru care mișcarea în aer liber este un obicei sănătos și dorit.

Crosul Batalionul Banat, cursa de 5.5 km, îi cheamă la o provocare pe cei care vor să își depășească limita comfortului și să câștige încredere în propriile puteri. Este o cursă pe care o poate termina oricine, indiferent de antrenament. Timișoara City Family Run, cursa de 2 km, este momentul de celebrare a bucuriei de a fi împreună prin alergare. Familii, prieteni, colegi de serviciu sunt așteptați la o tură de alergare ușoară, în inima Timișoarei, într-un moment de sărbătoare a orașului.

Din partea Asociației Eugeniu de Savoya, garda va organiza o paradă a uniformelor și va participa alături de organizator la momentele de start, care vor fi anunțate cu foc de tun.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft