Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Timisoara egaleaza Steaua la general si poate transa acasa disputa din play-off

Prima paginăŞtiri Timisoara egaleaza Steaua la general si poate transa acasa disputa din play-off
07.05.2018

BC SCM Timisoara a egalat situația la partide în sferturile de finală ale Ligii Naționale, în care întâlnește Steaua București. Scorul este 1-1, după două confruntări în capitală și urmează două jocuri la Timișoara.

Startul partidei cu numărul 2 a fost mult mai echilibrat decât la prima confruntare din sferturile de finală. Chiar dacă Steaua s-a desprins la 18-10, după opt minute, băieții noștri au strâns scorul și au stat mereu aproape de gazde, în prima repriză, venind deseori la o singură posesie distanță. Pivotul Ionuț Drăgușin a reușit puncte importante din post up, Igor Mijajlovic a oferit pase inteligente, astfel că echilibrul s-a păstrat în primele 20 de minute.

Procentajele modeste ale aruncărilor de la distanță au făcut ca Steaua să se desprindă la o diferență de două cifre, după 30 de minute (59-48). Ultima perioadă de zece minute a început foarte bine pentru alb-violeți, cu un run de 12-0, ceea ce a adus în premieră în avantaj, 60-59 (min. 34), avantaj care a crescut la 71-64. Militarii marchează însă cinci puncte în două secunde, o triță a lui Flowers și un fault fluierat concomitent cu momentul aruncării însă la Runkauskas, care a fructificat două libere și s-a făcut 71-69, în ultimul minut. Pe valul jocului bun din ultimul sfert, ”Leii” rămân calmi, punctează ”de trei”, prin Igor Mijajlovic, închid conturile și fac 1-1 la partide.

BCT: Jeremic 18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive,Komatina 15 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive, Drăgușin 10 puncte, 4 recuperări, Diaz 7 puncte, 6 recuperări, Burgess 6 puncte, 5 recuperări, 3 capace, Mijajlovic 6 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții, Calotă 5 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, T. Gheorghe 3 puncte, Tohătan 2 puncte, 2 recuperări, Stevanovic 2 puncte

”Am avut o revenire spectaculoasă în sfertul al patrulea, cu realizări importante. Mi-aș fi dorit să avem procentaje bune și până în sfertul al patrulea, poate nu am fi avut emoții atât de mari, dar e bine că am terminat cu o victorie”, Tudor Costescu, antrenorul BCT.

Partida cu numărul 3 se joacă miercuri, 9 mai, de la ora 19.15, la sala Constantin Jude. Sferturile de finală sunt programate după sistemul ”trei din cinci”.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft