Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Timişul se mândreşte cu un supercampion: canotorul Laurenţiu Danciu

Prima paginăŞtiri Timişul se mândreşte cu un supercampion: canotorul Laurenţiu Danciu
24.10.2018

Sportivul legitimat la CSM Timişoara, Laurenţiu Danciu, a reuşit câteva performanţe excepţionale. Campion mondial de juniori, medaliat la Europene şi Balcaniadă şi acum vicecampion olimpic la Buenos Aireş în cadrul Jocurilor Olimpice ale Tinereului.

În barcă cu Florin Fântânaru, Laurenţiu a fost foarte aproape de aurul olimpic, distanţa din primele echipaje fiind mai mică de 20 de sutimi.

Laurenţiu Danciu s-a apucat de canotaj de doar trei ani, dar sub îndrumarea profesorului Balojin a ajuns rapid o stea în devenire a canotajului românesc.

„Este o performanţă extraordinară, nu doar ce a reuşit în Argentina şi parcursul său din ultimul timp. Sperăm să-l vedem la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Timiş, care l-a „decorat” pe sportiv cu un premiu de excelenţă.

„Mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi nu mă voi opri aici, îmi doresc şi pe mai departe să aduc medalii importante pentru canotajul timişean”, a spus sportivul, care în barca de simplu a câştigat campionatul naţional de seniori, deşi el este încă junior.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft