Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Trei romani s-au calificat la cel mai important turneu de sah al anului

Prima paginăŞtiri Trei romani s-au calificat la cel mai important turneu de sah al anului
14.08.2019

Vom avea cel puţin un român în turul 2 al Cupei Mondiale de şah din Rusia! Din cei trei români calificaţi la cel mai important turneu al anului, doi au nimerit unul împotriva celuilalt la tragerea la sorţi: Mircea Pârligras versus Dieter Nisipeanu!

128 de jucători din 47 de ţări se vor bate la Cupa Mondială din Rusia pentru cele două locuri de la Turneul Candidaţilor, competiţia care desemnează challengerul lui Magnus Carlsen la titlul mondial. Numărul 1 din Germania, românul Dieter Nisipeanu, campion european în 2005, va juca în primul tur cu numărul doi din România, Mircea Pârligras. În acest moment, Nisipeanu are 33 de puncte ELO peste Pârligras.

Celălalt român calificat în Rusia, Constantin Lupulescu (foto), liderul clasamentului intern, care reprezinta si clubul din Ghiroda, va încerca să treacă de numărul 1 din Letonia, Igor Kovalenko, diferenţa dintre cei doi fiind de doar două puncte ELO în favoarea letonului.

În turul 2, misiunea românilor va fi infinit mai dificilă: dacă se califică, Lupulescu va da de Hikaru Nakamura, numărul 19 mondial, iar învingătorul dintre Nisipeanu şi Pârligras va juca împotriva numărului 5 mondial, francezul Maxim Lagrave. Cupa Mondială din Rusia începe pe 10 septembrie.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft