Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Un derby care nu are nevoie de prezentare: Poli - Dinamo la handbal

Prima paginăŞtiri Un derby care nu are nevoie de prezentare: Poli - Dinamo la handbal
30.01.2019

Un meci cu Dinamo, la Timișoara, atrage atenția întotdeauna! Interesul e cu atât mai mare cu cât Dinamo e campioană, iar Timișoara are ambiții pentru un trofeu sau o medalie, așa cum se întâmplă la handbal.

Partida contează pentru a doua etapă din returul campionatului și e programată mâine (joi), de la ora 17,30, la sala ”Constantin Jude”. Arbitrii desemnați pentru acest meci sunt Octavian Fânață (Arad) și Ștefan Hendrea (Maramureș).

Victoria din turul Ligii Zimbrilor îi obligă pe bănățeni să demonstreze că sunt la nivelul unei formații puternice și pe teren propriu. ”Este cel mai dificil meci! Am câștigat de fiecare dată în deplasare, însă deocamdată niciodată acasă, deși am jucat foarte bine. Cred că Dinamo are cea mai bună echipă din ultimii ani, cu multe dubluri pe posturi și chiar trei jucători masivi pe postul de pivot. Pentru a obține un rezultat pozitiv într-un astfel de meci, fiecare jucător trebuie să dea mai mult de sută la sută. E nevoie de o prestație bună pe toate fazele, inclusiv pe tranziția jocului”, a spus antrenorul timișorenilor, Pero Milosevic, înaintea jocului de joi.

SCM Politehnica are jucătorii apți din punct de vedere medical și aici intră în discuție și băieții care s-au confruntat cu probleme în trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat. Cîmpan și-a revenit după accidentarea din amicalul cu CSM Făgăraș, Dragas nu e la nivelul cel mai ridicat de pregătire dar prezența lui în jocurile de verificare a crescut gradual și l-a readus la un nivel bun de competiție. Nici pivotul Gheorghe Irimescu nu e la sută la sută, dar a recuperat mult și reprezintă o soluție de luat în calcul în partidele din această perioadă. ”Îmi pare rău pentru situația lui Kocic, care e acasă; dincolo de dificultățile cu viza, soția lui așteaptă un copil și el își dorește să fie alături de familie” a mai spus Pero Milosevic atunci când a vorbit despre jucătorii lui. Tehnicianul așteaptă sprijinul spectatorilor: ”Publicul ne ajută mereu în partidele contra celor de la Dinamo. Am reușit două victorii extraordinare la București, dar trebuie să avem și pentru spectatorii noștri un motiv de bucurie în sala proprie. E un meci special pentru Timișoara, știm că le place mai mult ca oricând să vadă, aici, o victorie în fața dinamoviștilor”, a mai sus muntenegreanul.

Și extrema stângă Filip Marjanovic a vorbit înaintea jocului: ”Mă aștept la un meci frumos, noi suntem într-o formă bună și dacă vom câștiga vom fi într-o postură avantajoasă. Avem un moral bun după cele cinci meciuri amicale câștigate și sunt de părere că vom arăta asta și în jocul cu Dinamo. Nu găsesc o explicație de ce ne-a fost ușor să câștigăm la ei și am pierdut de fiecare dată acasă, dar acum e o bună ocazie să schimbăm seria rezultatelor de pe terenul nostru!”

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft