Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Usurare in lumea sportiva dupa anuntul privind disputarea JO in vara anului viitor

Prima paginăŞtiri Usurare in lumea sportiva dupa anuntul privind disputarea JO in vara anului viitor
31.03.2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat pentru AGERPRES, că anunţul noilor date de desfăşurare a Jocurilor Olimpice (23 iulie - 8 august 2021) linişteşte puţin lumea sportivă, care poate realiza astfel din timp un plan de pregătire.

"Comitetul Olimpic Internaţional şi Comitetul japonez de organizare s-au mişcat foarte repede în a stabili data desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Observ că se păstrează aceeaşi perioadă precum cea programată în acest an, diferenţă de o zi sau două. Este o decizie bună pentru că se pune astfel capăt şi multor speculaţii care vorbeau chiar de organizarea competiţiei în primăvara anului următor şi cred că acest anunţ linişteşte un pic toată lumea sportivă pentru că îţi poţi face din timp un plan de pregătire, îţi poţi seta nişte etape", a afirmat ministrul.

"Toţi ne gândim că va fi o ediţie unică a Jocurilor Olimpice, care va veni după un an 2020 extrem de dificil, cu multe provocări pentru toată lumea, însă tocmai în astfel de momente spiritul olimpismului trebuie să fie mai puternic, această competiţie să fie speranţa de care toată lumea are nevoie. Pe de altă parte, mărturisesc că sunt impresionat de motivaţia şi dorinţa sportivilor români de a se pregăti, le urmăresc antrenamentele pe conturile de social-media. Vreau să îi felicit pentru puterea şi curajul de a crede în visurile lor, în visul olimpic, ei, toţi, sunt un model pentru noi. Vom fi alături de ei şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a-i ajuta", a adăugat Ionuţ Stroe.

Toate loturile naţionale şi olimpice ale României şi-au întrerupt pregătirile centralizate în 22 martie în contextul pandemiei de coronavirus, sportivii aflându-se în acest moment la locuinţele lor.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft