Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

UVT pune Timișoara pe harta internațională a maratoanelor. Au început înscrierile pentru Liberty Marathon

Prima paginăŞtiri UVT pune Timișoara pe harta internațională a maratoanelor. Au început înscrierile pentru Liberty Marathon
06.03.2018

Primul maraton din țară organizat de o universitate, eveniment ce își propune să pună Timișoara pe harta internațională a acțiunilor sportive de gen, va avea loc în 2 iunie 2018. Liberty Marathon este o inițiativă a Universităţii de Vest din Timișoara în parteneriat cu Cisco și se adresează oricărei grupe de vârstă, cu niveluri diferite de pregătire și rezistență. Înscrierile se fac online, pe site-ul www.libertymarathon.uvt.ro.

Un maraton este un simbol al libertății individuale de a alege bătăliile care ne reprezintă. Liberty Marathon pornește la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici, liberi. „Running Starts Inside” e sloganul care va canaliza energiile tuturor celor care vor participa, alergători experimentați, tineri sau copii aflați la prima experiență de alergare la un maraton.

Categoriile de cursă Liberty Marathon sunt:

Competitive (cronometrate):
Liberty Marathon: 42 km, timp limită 6 ore, marele premiu în valoare de 2500 RON;
Semimaraton: 21 km, timp limită 3 ore, marele premiu în valoare de 1500 RON;
Cros: 8,4 km, timp limită 1 oră și 10 minute, marele premiu în valoare de 1000 RON.

Noncompetive (necronometrate): Family și Kids

Viziunea Liberty Marathon este ca în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. Mai mult, Liberty Marathon își propune recunoașterea și acreditarea de către AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) și IAAF (International Association of Athletics Federations). Astfel, Timișoara va adăuga un vector pozitiv de imagine brandului de oraș și implicit brandului de țară prin energia și entuziasmul participanților din întreaga lume. Orașul din România sinonim cu libertatea va încerca să întărească o percepție câștigată fără drept de apel: alegerile individuale sănătoase duc la schimbarea mai amplă pe care vrem să o vedem în jur: în școală, în oraș, în țară, în lume.

„Liberty Marathon a fost creat din dorința de coagulare a comunității locale în jurul conceputului de stil de viață sănătos, prin sport și mișcare în aer liber. Am gândit evenimentul astfel încât el să devină un punct de reper în ceea ce privește acțiunile de gen, iar în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să facă parte din oferta principală a orașului nostru. Suntem prima universitate din țară care organizează un maraton și ne dorim ca acțiunea să fie un exemplu și pentru alte instituții în ceea ce privește implicarea în societate”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Detalii despre eveniment și înscrieri se pot face online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft