Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

0256.490.469

0256.490.469

Victorie europeana pentru Timisoara Saracens

Prima paginăŞtiri Victorie europeana pentru Timisoara Saracens
15.01.2018

Pe stadionul Rugby Arena din Batumi, in prima mansa a dublei contand pentru calificarea in semifinalele European Rugby Continental Shield, Timisoara Saracens s-a impus cu rezultatul de 11-6 in fata georgienilor de la RC Batuni, banatenii reusind sa inscrie singura incercare a partidei.

Pe un teren foarte greu cele doua echipei au disputat o partida de uzura si, daca in prima parte a jocului RC Batumi a avut pentru mai mult timp initiativa, timisorenii au stiut sa-si impuna calitatile, aparare exacta, contra-atacuri periculoase, in partea secunda gazdele reusind in putine momente sa-i puna in dificultate pe campionii en-titre.

Primul sfert de ora a apartinut georgienilor, dar Bakhva Kobakhidze a ratat o prima sansa de a deschide scorul, fundasul lui RC Batumi irosind o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 40 de metri de butul echipei noastre. Replica banatenilor a venit si ea cu patrunderea lui Horatiu Pungea, blocata insa in 22-ul gazdelor. Apoi Tevita Manumua a ratat si el o penalitate dintr-o pozitie excelenta, de la mai putin de 20 de metri de but.

Presiunea Timisoarei Saracens a continuat si dupa o faza prelungita, Jody Rose a deschis scorul cu un dropgol. Acest avantaj insa nu a putut fi mentinut pana la pauza, RC Batumi reusind egalarea dintr-o lovitura de pedeapsa concretizata de Bakhva Kobakhidze si astfel prima parte s-a incheiat la egalitate, rezultat 3-3.

Dupa reluare elevii lui Sosene Anese s-au aratat mai hotarati in a-si apropia victoria, incercarile inaintarii echipei de pe malurile Begai gasindu-si finalitate dupa un mol, efortul colectiv fiind concretizat pe tabela de marcaj de Andrei Radoi.

Desi pentru zece minute RC Batumi a evoluat in 14 jucatori, acelasi fundas Bakhva Kobakhidze a redus diferenta dintr-o tentativa de tinta iar pana la final patrunderea lui Manumua Tevita ar fi putut sa aduca un nou eseu, insa rezultatul final l-a stabilit Gabriel Conche din lovitura de pedeapsa.

Mansa retur a primei faza din Play-Off-ul European Rugby Continental Shild va avea loc pe 20 ianuarie 2018, Timisoara Saracens urmand sa primeasca vizita celor de la RC Batumi pe stadionul Cluj Arena.

Timisoara Saracens: Badiu, Radoi, Pungea, Poparlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Lemnaru, Popa. Rezerve: Sabau, Apoua, Maris, Ianus, Doyle, Luiters, Simionescu, Conache.

COLABORATORI

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2021 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft