Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Victorie europeana pentru Timisoara Saracens

Prima paginăŞtiri Victorie europeana pentru Timisoara Saracens
15.01.2018

Pe stadionul Rugby Arena din Batumi, in prima mansa a dublei contand pentru calificarea in semifinalele European Rugby Continental Shield, Timisoara Saracens s-a impus cu rezultatul de 11-6 in fata georgienilor de la RC Batuni, banatenii reusind sa inscrie singura incercare a partidei.

Pe un teren foarte greu cele doua echipei au disputat o partida de uzura si, daca in prima parte a jocului RC Batumi a avut pentru mai mult timp initiativa, timisorenii au stiut sa-si impuna calitatile, aparare exacta, contra-atacuri periculoase, in partea secunda gazdele reusind in putine momente sa-i puna in dificultate pe campionii en-titre.

Primul sfert de ora a apartinut georgienilor, dar Bakhva Kobakhidze a ratat o prima sansa de a deschide scorul, fundasul lui RC Batumi irosind o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 40 de metri de butul echipei noastre. Replica banatenilor a venit si ea cu patrunderea lui Horatiu Pungea, blocata insa in 22-ul gazdelor. Apoi Tevita Manumua a ratat si el o penalitate dintr-o pozitie excelenta, de la mai putin de 20 de metri de but.

Presiunea Timisoarei Saracens a continuat si dupa o faza prelungita, Jody Rose a deschis scorul cu un dropgol. Acest avantaj insa nu a putut fi mentinut pana la pauza, RC Batumi reusind egalarea dintr-o lovitura de pedeapsa concretizata de Bakhva Kobakhidze si astfel prima parte s-a incheiat la egalitate, rezultat 3-3.

Dupa reluare elevii lui Sosene Anese s-au aratat mai hotarati in a-si apropia victoria, incercarile inaintarii echipei de pe malurile Begai gasindu-si finalitate dupa un mol, efortul colectiv fiind concretizat pe tabela de marcaj de Andrei Radoi.

Desi pentru zece minute RC Batumi a evoluat in 14 jucatori, acelasi fundas Bakhva Kobakhidze a redus diferenta dintr-o tentativa de tinta iar pana la final patrunderea lui Manumua Tevita ar fi putut sa aduca un nou eseu, insa rezultatul final l-a stabilit Gabriel Conche din lovitura de pedeapsa.

Mansa retur a primei faza din Play-Off-ul European Rugby Continental Shild va avea loc pe 20 ianuarie 2018, Timisoara Saracens urmand sa primeasca vizita celor de la RC Batumi pe stadionul Cluj Arena.

Timisoara Saracens: Badiu, Radoi, Pungea, Poparlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Lemnaru, Popa. Rezerve: Sabau, Apoua, Maris, Ianus, Doyle, Luiters, Simionescu, Conache.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft