Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Victorie in primul meci oficial al sezonului

Prima paginăŞtiri Victorie in primul meci oficial al sezonului
12.08.2019

Prima etapă a ediției 2019/2020 a Cupei României la rugby masculin a programat, sâmbătă, întâlnirea dintre Universitatea Cluj și Timișoara Saracens, finalista ediției trecute a competiției. Meciul s-a disputat pe terenul din Parcul Sportiv Universitar „Prof. Dr Iuliu Hațieganu” și s-a terminat cu victoria echipei vizitatoare, scor 3-40.

De doar 10 minute au avut nevoie bănățenii până să înscrie primul eseu, prin Vasile Rus, iar până la pauză au mai culcat balonul în terenul de țintă al universitarilor Moa Maliepo (de două ori) și Vlăduț Popa, ultimele trei eseuri fiind transformate de Luke Samoa.

”U” Cluj a evoluat mai bine și chiar a reușit să înscrie primele puncte ale reprizei secunde din lovitură de penalizare. Apoi jocul a fost echilibrat până spre finalul întâlnirii când Saracens a marcat două eseuri, unul semnat Marius Simionescu, cel de-al doilea Andrei Rădoi. Primul eseu al reprizei a doua a fost transformat de Luke Samoa, iar cel de-al doilea de către tânărul Dănuț Jipa. Victorie logică a Timișoarei care a arătat un joc bun, atât pe înaintare, cât și pe treisferturi.

Ediția din acest an a Cupei României se desfășoară fără deținătoarea trofeului, CSM București, care nu s-a înscris în competiție! De asemenea, echipa Tomitanii Constanța au pierdut la masa verde (scor 0-5) meciul cu CSM Știința Baia Mare, dobrogenii nefăcând deplasarea în Maramureș din cauza problemelor financiare.

Față de sezonul anterior, când formatul competiției a prevăzut disputarea de partide eliminatorii, acum echipele participante au fost împărțite în două grupe, câștigătoarele acestora urmând să-și dispute finala. În faza grupelor, partidele tur vor avea loc în luna august, returul fiind programat în luna noiembrie, tot atunci când se va decide și câștigătoarea trofeului.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft