Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Victorie mare la Dinamo acasa. SCM este pe locul 6

Prima paginăŞtiri Victorie mare la Dinamo acasa. SCM este pe locul 6
08.01.2019

SCM Timișoara a învins pe terenul lui Dinamo Știința București, scor 87-85, în etapa a 13-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19, Grupa valorică A, după un meci extrem de echilibrat. Alb-violeții obțin a doua victorie consecutivă în capitală, după ce la finele anului 2018 au câștigat cu Steaua.

Prima repriză a aparținut gazdelor. Formația din capitală s-a instalat la conducere și pentru o scurtă perioadă în primul sfert, a fost în permanență la conducere. Scorul la prima pauză a fost de 21-15 pentru ca la jumătatea întâlnirii să fie de 43-39, după ce ecartul maxim a fost de opt lungimi.

Repriza secundă a început cu un parțial de 12-2 în favoarea elevilor lui Sebastian Bota, astfel încât Timișoara a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Dinamo Știința a replicat la finalul sfertului al 3-lea cu un parțial identic ce a readus-o în avantaj. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 62-57 în favoarea elevilor lui Tudor Costescu.

Pesakovic și Diculescu au marcat de trei ori consecutiv de pe semicerc în sfertul al 4-lea pentru a egala situația la 74 în minutul 35. Dinamo Știința a revenit la conducere, însă Vladan Vukosavljevic a fost din nou extrem de productiv pentru Timișoara și a restabilit egalitatea la 79. Amfitrionii au intrat în penalizare la jumătatea secvenței decisive, iar Komatina a adus Timișoara la conducere după liberele ratate de Diaconescu. În plus, Deloach a ratat două aruncări din acțiune, iar Randolph a desprins formația oaspete la două posesii cu 18 secunde înainte de final.

Nikola Pesakovic a fost sancționat cu fault tehnic la plus trei puncte pentru echipa sa și cu posesia de partea echipei adverse. Dinamo Știința a înscris libera aferentă greșelii tehnice, însă nu a reușit să marcheze din acțiune. Timpul de joc s-a scurs și meciul s-a încheiat cu victoria Timișoarei.

Vladan Vukosavljevic a reușit 25 puncte, 11 recuperări, 3 capace, Nikola Pesakovic a adăugat 18 puncte, 4 pase decisive, Brandon Randolph a terminat cu 13 puncte, iar Dragoș Diculescu a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări pentru învingători. În replică, Ousmane Barro a reușit 19 puncte, 9 recuperări, Justin Baker a adăugat 19 puncte, 7 recuperări, Willie Kemp a terminat cu 15 puncte, 8 pase decisive, iar Michael Deloach a izbutit 12 puncte, 10 pase decisive pentru București.

În urma acestui rezultat, SCM Timișoara are 5-8 la general și se menține pe locul al 6-lea în clasamentul la zi. În schimb, Dinamo Știința București are 0-13 și va încheia prima fază a campionatului pe ultimul loc.

Ultima etapă programează derby-ul de odinioară al baschetului românesc. Dinamo Știința București se duelează cu Steaua. În schimb, SCM Timișoara evoluează din nou în deplasare, la Craiova.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft