Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

0256.490.469

0256.490.469

Victorie mare pentru Ripensia la redebutul in liga secunda

Prima paginăŞtiri Victorie mare pentru Ripensia la redebutul in liga secunda
07.08.2019

Roş-galbenii au debutat cu o victorie în deplasare în noul sezon al Ligii a II-a. În prima etapă a ediţiei 2019-2020 a eşalonului secund, Ripensia UVT a trecut cu scorul de 2-1 de FC Argeş chiar pe arena din Trivale – „Nicolae Dobrin”. Succesul e cu atât mai important, cu cât a fost obţinut în dauna unei pretendente la promovare.

Bănăţenii au început mai bine partida de la Piteşti, creându-şi prima situaţie la poarta amfitrionilor în minutul 5. Zaluschi l-a angajat în adâncime pe Voinea, acesta a întors balonul în centrul careului, dar şutul lui Chera a fost blocat. O altă ocazie importantă a primei jumătăţi de repriză i-a aparţinut lui Tudorache, care, de la 20 de metri, a şutat din voleu, mingea ocolind stâlpul din dreapta al porţii gazdelor. Replica a venit în minutul 35, atunci când, după o centrare din dreapta a lui Dănescu, vârful Buhăescu a reluat balonul cu o lovitură de cap, ţintind, însă, plasa laterală.

Scorul a fost deschis în prelungirile primului mitan. Fotbalistul sosit în această vară la Ripi, Marius Fotescu, a fost cel care a înscris un gol de kinogramă, cu un şut de la 20 de metri la încheietura barelor. A fost prima reuşită a lui Fotescu în tricoul Ripensiei, într-o partidă oficială.

Argeşenii au reuşit să restabilească egalitatea cu un sfert de oră înainte de final. Blejdea a pătruns în careu, pe dreapta, şi a întors la 11 metri, de unde Adrian Popescu a reluat în plasă cu latul, pentru 1-1.

Timişorenii n-au renunţat, însă, la gândul de a se întoarce acasă cu toate cele trei puncte. Nu s-au aşezat pe două rânduri în defensivă, iar curajul le-a fost răsplătit. Cel care le-a încununat munca a fost mijlocaşul Adrian Zaluschi. În minutul 81, decarul Ripensiei a luat o acţiune pe cont propriu şi, după ce l-a destabilizat pe fundaşul amfitrion Panait, a trimis mingea direct în vinclu, cu un şut de la marginea careului. S-a încheiat 1-2, cu două goluri marcate de Ripensia „de pus în ramă”, pentru a-l cita pe unul dintre comentatorii partidei.

După fluierul de final, goalkeeper-ul Ştefan Dobre a încasat cel de-al doilea cartonaş galben, implicit, şi pe cel roşu, în urma unui dialog avut cu un adversar.

Iată cele două formaţii, care s-au duelat pe arena „Nicolae Dobrin” din Piteşti:

FC Argeş (antrenor Nicolae Dică Augustin): Agachi – Dănescu, Turda, Vişa, Muşat (’54, Barbu) – Panait, Şerban (’46, Brânzan) – Buleică (’46, A. Popescu), Năstăsie (cpt.), Blejdea – Buhăescu.

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko (’67, Monea), C. Toma (cpt.) – Tudorache, Burdeţ – Chera (’66, Ţieranu), Zaluschi, Fotescu (’74, Popovici) – Voinea.

COLABORATORI

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2019 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft