Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Victorie mare pentru Ripensia la redebutul in liga secunda

Prima paginăŞtiri Victorie mare pentru Ripensia la redebutul in liga secunda
07.08.2019

Roş-galbenii au debutat cu o victorie în deplasare în noul sezon al Ligii a II-a. În prima etapă a ediţiei 2019-2020 a eşalonului secund, Ripensia UVT a trecut cu scorul de 2-1 de FC Argeş chiar pe arena din Trivale – „Nicolae Dobrin”. Succesul e cu atât mai important, cu cât a fost obţinut în dauna unei pretendente la promovare.

Bănăţenii au început mai bine partida de la Piteşti, creându-şi prima situaţie la poarta amfitrionilor în minutul 5. Zaluschi l-a angajat în adâncime pe Voinea, acesta a întors balonul în centrul careului, dar şutul lui Chera a fost blocat. O altă ocazie importantă a primei jumătăţi de repriză i-a aparţinut lui Tudorache, care, de la 20 de metri, a şutat din voleu, mingea ocolind stâlpul din dreapta al porţii gazdelor. Replica a venit în minutul 35, atunci când, după o centrare din dreapta a lui Dănescu, vârful Buhăescu a reluat balonul cu o lovitură de cap, ţintind, însă, plasa laterală.

Scorul a fost deschis în prelungirile primului mitan. Fotbalistul sosit în această vară la Ripi, Marius Fotescu, a fost cel care a înscris un gol de kinogramă, cu un şut de la 20 de metri la încheietura barelor. A fost prima reuşită a lui Fotescu în tricoul Ripensiei, într-o partidă oficială.

Argeşenii au reuşit să restabilească egalitatea cu un sfert de oră înainte de final. Blejdea a pătruns în careu, pe dreapta, şi a întors la 11 metri, de unde Adrian Popescu a reluat în plasă cu latul, pentru 1-1.

Timişorenii n-au renunţat, însă, la gândul de a se întoarce acasă cu toate cele trei puncte. Nu s-au aşezat pe două rânduri în defensivă, iar curajul le-a fost răsplătit. Cel care le-a încununat munca a fost mijlocaşul Adrian Zaluschi. În minutul 81, decarul Ripensiei a luat o acţiune pe cont propriu şi, după ce l-a destabilizat pe fundaşul amfitrion Panait, a trimis mingea direct în vinclu, cu un şut de la marginea careului. S-a încheiat 1-2, cu două goluri marcate de Ripensia „de pus în ramă”, pentru a-l cita pe unul dintre comentatorii partidei.

După fluierul de final, goalkeeper-ul Ştefan Dobre a încasat cel de-al doilea cartonaş galben, implicit, şi pe cel roşu, în urma unui dialog avut cu un adversar.

Iată cele două formaţii, care s-au duelat pe arena „Nicolae Dobrin” din Piteşti:

FC Argeş (antrenor Nicolae Dică Augustin): Agachi – Dănescu, Turda, Vişa, Muşat (’54, Barbu) – Panait, Şerban (’46, Brânzan) – Buleică (’46, A. Popescu), Năstăsie (cpt.), Blejdea – Buhăescu.

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko (’67, Monea), C. Toma (cpt.) – Tudorache, Burdeţ – Chera (’66, Ţieranu), Zaluschi, Fotescu (’74, Popovici) – Voinea.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft