Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Victorie meritata pentru BC SCM Timisoara la Galati, cu mici emotii pe final

Prima paginăŞtiri Victorie meritata pentru BC SCM Timisoara la Galati, cu mici emotii pe final
30.01.2017

BC SCM Timișoara a învins la Galați, scor 90-87, într-un meci contând pentru etapa a 18-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Confruntarea Leilor din Banar cu Phoenix din localitate s-a desfășurat în fața unei Sala a Sporturilor Dunărea arhiplină. Cu acest succes, violetii au ajuns la bilantul de 10 victorii si 7 esecuri, fiind in carti pentru clasarea in locurile 1-6, inainte de play-off.

Timișoara l-a pierdut din prima repriză pe cel mai bun marcator al său, Mladen Jeremic. Acesta nu a putut continua jocul, astfel încât Tudor Costescu a jucat până la final cu patru străini, rotind și patru autohtoni. Se părea că alb-violeții controlează situația în pofida absenței lui Jeremic, conducand aproape pe toata durata intalnirii, cu o mica exceptie, 28-29, însă Phoenix a revenit spectaculos chiar la final. Gazdele au strans la 87-88 in ultimele 30 de secunde, dar Timișoara a replicat prin Jonte Flowers, americanul transformând o aruncare de două puncte din serviciul lui Calotă. Gălățenii nu au mai putut replica și meciul s-a terminat cu victoria absolut meritata a oaspeților.

Flowers a totalizat 24 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și a încheiat cu 31 la eficiență în 38 minute de joc. Americanul a terminat cu 8/10 la aruncările din acțiune și 4/5 la linia de pedeapsă. A fost secondat de Octavian Popa Calotă, autor a 17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive.

Milos Bojovic a replicat cu 23 puncte, 6 recupeărri, 5 pase decisive și 3 intercepții, Tony Gugino a adăugat 19 puncte, 5 recuperări (toate ofensive), iar Guțoaia a încheiat cu 13 puncte, 7 recuperări pentru Phoenix Galați.

Miercuri, banatenii intalnesc pe teren propriu campioana en-titre, CSM Oradea.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft