Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

0256.490.469

0256.490.469

Vineri va fi lansat proiectul Campionii României în școală, liceu și universitate

Prima paginăŞtiri Vineri va fi lansat proiectul Campionii României în școală, liceu și universitate
22.11.2017

Ministerul Tineretului și Sportului lansează vineri, 24 noiembrie 2017, ora 10,00 la București – Palatul Victoria, proiectul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, care are ca obiectiv ”creșterea gradului de participare activă și sistematică” a copiilor din școli, a tinerilor din licee și universități ”la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale - spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul, contribuind la îmbunătățirea calității vieții”.

Așa cum este formulat, obiectivul este generos! Inițiatorii își propun ca prin aplicarea proiectului să crească ”numărul de elevi și studenți înscriși în cluburile și asociațiile sportive școlare”, să fie promovate activitățile sportive școlare și să fie înființate noi asociații sportive pentru elevi și studenți pe plan local, să fie promovat sportul de masă și de performanță, să fie făcută o mai consistentă informare cu privire la beneficiile practicării sportului și ”implicarea în activități sportive a tinerilor din mediul rural și din comunitățile dezavantajate”.

La nivel local acest proiect se va desfășura prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, unități subordonate ale Ministerului Tineretului și Sportului.

În județul Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, va desfășura prima întâlnire din cadrul acestui proiect vineri, 24 noiembrie 2017, ora 15,00 la Timișoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara. La această primă întâlnire, mesajul este transmis de:
- D-na Doina Moț, componentă a echipei naționale de volei a României locul III la Campionatul European și locul IV la Jocurile Olimpice
- Dl. Luciean Vasilache – component al echipei naționale de handbal a României locul III la Jocurile Olimpice.
- Gyula Gallovits- Pentatlon modern participant la Jocurile Olimpice și locul III la Cupa Campionilor Europeni echipe de club.

COLABORATORI

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2021 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft