Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Violetii au revenit in ultimul sfert si conduc Steaua la general

Prima paginăŞtiri Violetii au revenit in ultimul sfert si conduc Steaua la general
10.05.2018

BC SCM Timişoara a trecut la conducere în sfertul de finală cu Steaua București, după ce a învins aseară pe teren propriu. Este a doua oară consecutiv când bucureștenii se află în față vreme de trei sferturi, iar bănăţenii fac o ultimă perioadă de vis.

Dacă în meciul al doilea din capitală, BCT a câștigat sfertul al patrulea cu 26-10 și s-a impus cu 74-69, acum violeții au avut un parțial de 32-20 în ultimele zece minute și au întors încă o dată rezultatul. Violeții au fost nevoiți să repare ceea ce au stricat în start, când au fost conduși cu 13-2. Chiar dacă s-au apropiat la 11-13, ei aveau să intre în dezavantaj la pauza mare, 35-42, după ce s-au aflat și în deficit de 12 puncte (24-36).

Doar două puncte au recuperat în sfertul al treilea băieții antrenați de tripleta Costescu-Markovic-Bota, dar a venit un nou sfert ultim aproape perfect, cu mare intensitate în joc, pornit de la un pasiv de cinci puncte, 57-62. Egalarea s-a produs în minutul 33 (65-65), iar apoi trița lui Komatina a dus Timișoara într-un avantaj pe care nu mai avea să-l piardă. După 77-69 și după un final clasic de aruncări libere, timişorenii și-au trecut în cont meciul al treilea și au avantaj de 2-1, chiar dacă au pierdut disputa de debut a sferturilor.

Jocul al patrulea al seriei ”trei din cinci” se joacă vineri, 11 mai, de la ora 19,00. În cazul unui succes, trupa viola se califică în semifinale.

”Le-am spus și băieților în vestiar: cred că nu a fost cel mai bun baschet al nostru, vreme de 40 de minute, dar a fost un meci cu consum fizic foarte mare, probabil cel mai mare din acest campionat. Am simțit că avem în fața un adversar extrem de puternic și într-o zi deosebită de aruncare. Din nou, ca în meciul al doilea, mă bucur foarte mult că am reușit să ținem sus nivelul intensității și al concentrării. Am intrat mai greu în joc, nu am marcat la început de la distanță, dar în partea a doua am avut niște realizări importante de afară, pe lângă jocul la interior foarte bun” - Tudor Costescu, antrenor principal BC SCMT.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft