Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

A sunat clopotelul reunirii si la campioni! Timisoara Saracens a inceput pregatirile fara jucatori noi

Prima paginăŞtiri A sunat clopotelul reunirii si la campioni! Timisoara Saracens a inceput pregatirile fara jucatori noi
17.07.2018

Timisoara Saracens, echipa ce a castigat ultimele 5 titluri nationale din ultimii sase ani, isi va relua luni pregatirile pentru noua editie a campionatului intern. Banatenii, pregatiti in continuare de fostul „All Black” Sosene Anesi, sunt angrenati in 4 competitii, Superliga, Cupa Romaniei, Cupa Regelui si Challenge Cup.

Noul sezon intern 2018-2019 va incepe in luna august, cand este programata Cupa Regelui, competitie adresata celor opt echipe din primul esalon valoric. În aceasta competitie, ierarhizarea echipelor pentru stabilirea partidelor se va face in functie de clasamentul final al SuperLigii CEC Bank si al Diviziei Nationale de Seniori. Asadar, Timisoara va intalni in primul tur, sferturi de finala, acasa pe SCM Gloria Buzau si va juca cel mai probabil in semifinale cu invingatoarea partidei dintre CSM Bucuresti si Dinamo.

Turul Superligii se va juca in septembrie, octombrie si inceputul lui noiembrie, ca returul sa se desfasoare in lunile martie, aprilie si mai din 2019, ca apoi sa urmeze fazele eliminatorii. In fine, Cupa Romaniei se va disputa in noiembrie 2018, cu finala programata de Ziua Nationala. In prezent, detinatoarea Cupei Regelui este CSM Stiinta Baia Mare, detinatoarea Cupei Romaniei este CSM Bucuresti, iar campioana nationala este SCM Timisoara.

Cat priveste Challenge Cup, Timisoara Saracens a primit acceptul Federatiei Romane de Rugby de a se intari si cu jucatori din tara, pentru a face fata in a doua competitie ca valoare din Europa.

„Suntem bucurosi sa ne aflam din nou impreuna si tot impreuna pornim la un nou drum. Va fi un sezon foarte lung si solicitant si acum nu ne ramane decat sa ne pregatim cat mai bine in presezon. Este bine ca incepem in Cupa Regelui cu un adversar mai accesibil. Nu stim multe despre echipa din Buzau, tocmai de aceea trebuie sa fim cat mai bine pregatiti. Referitor la lot, doar Seniloli si Fono Tangimana au plecat, nu cred ca vor fi si alte plecari. Avem nevoie de un mijlocas la gramada si sper sa gasim unul disponibil alaturi de echipa manageriala. In plus, revin si jucatorii imprumutati la alte echipe si pot sa ma declar multumit de lot”, a spus antrenorul principal Sosene Anesi.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft